2023. október 2., 13:40

Az élethosszig tartó tanulással foglalkozik az októberi Katedra

A mai naptól elérhető a Katedra folyóirat októberi száma. Az idősek hónapja alkalmából a lapszám az élethosszig tartó tanulás és folyamatos önképzés témájára összpontosítja a figyelmét.

Katedra_október

A Négyszemközt rovatban Voda Zsófiával, a Pozsonyi Magyar Szakkollégium igazgatójával beszélget Csobády Csilla, Schulcz Patrik tanulmánya az élethosszig tartó tanulás és a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség összefüggéseit elemzi, Fodor László pedig a pedagógusok egész életpályáját meghatározó tanulási folyamatokról ír.

A szeptemberben indult Pályakezdők rovatban ezúttal a motiváció mint a tanulás hajtóereje témáról olvashatunk, Vanya Barbara tollából.

Sőnfeld Mátyás a zenebatyu élményprogram egy következő foglalkozását mutatja be, Bezányi-Thuróczy Flóra középiskolásokat célzó társasjáték-pedagógiai ajánlást tesz közzé a lapszámban, Tóth Tar Éva kémiai-biológiai témájú laboratóriumi kísérleteket ismertet, Balogh Kinga a helyes légzés és testtartás összefüggéseire hívja fel a figyelmet, Csicsay Alajos pedig közoktatási és biológiai tárgyú írásokkal gazdagítja a lapszámot.

A folyóirat megjelenését a Kisebbségi Kulturális Alap és a Magyar Tudományos Akadémia támogatja. Az októberi lapszám ingyenesen elérhető a folyóirat honlapján.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.