cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. március 3., 16:42

Az elektromobilitás elterjedéséért

A hagyományos motorokkal meghajtott új autók eladásának 2035-ben érvénybe lépő tilalma, valamint az új Euro 7 emissziós szabvány tervezett bevezetése minden eddiginél nagyobb lépéskényszert jelent a világ autógyártói számára. Ám az is nyilvánvaló, hogy az addig hátralévő több mint egy évtizedben is komoly lépéseket kell tenni az alternatív autók minél szélesebb körű elterjedéséért.

Nissan Leaf
Fotó: Nissan

Erre többfajta lehetőség is kínálkozik. A legnagyobb hazai használtautó-forgalmazókat egyesítő  AURES Holdings cég például az ilyen járművekhez szükséges kiegészítő kellékeket (pl. különböző típusú és kapacitású töltőkábeleket, háromfázisú fali töltőket – ún. wallboxokat) is kínál majd a telephelyein; a legnagyobbakon ilyenek már most is kaphatók.

Állandó szaktanácsadói szolgálatot is indított az elárusítóhelyeken, ahol külön szakember magyarázza el a vásárlóknak az alternatív meghajtású autók legoptimálisabb használati módját.

Ami pedig magát a kínálatot illeti, a hibrid modellek jelenlegi átlagára 18 ezer, a tisztán elektromos autóké 24 ezer euró a cég szlovákiai leányvállalatainál (AAA Auto, Mototechna).

A hibrid verziók közül a Toyota és a Suzuki modelljeit keresik a legtöbben, az elektromobiloknál a Nissan Leaf az éllovas.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.