2021. május 19., 10:46

Aviciiről nevezték el Svédország egyik legnépszerűbb arénáját

A három éve elhunyt fiatal svéd dj, Avicii nevét kapta Svédország egyik legnépszerűbb arénája: az 1989-ben megnyitott fedett stadion 2009-ig a Stockholm Globe Arena, majd az Ericsson Globe nevet viselte.

Avicii
Fotó: TASR/AP

Az átkeresztelés hírét Avicii apja jelentette be szerdán.

Jelentős mérföldkő volt Tim karrierjében, amikor itt játszott kilenc évvel ezelőtt, és nagyon büszke lenne arra, hogy ez az ikonikus épület ma az ő nevét viseli

- mondta Klas Bergling.

A Tim Bergling néven Stockholmban született lemezlovast 28 évesen, 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Az ománi rendőrség akkor azt közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, a halál okát pedig a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé. Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett.

A Forbes magazin szerint Avicii a legjobban fizetett DJ-k világranglistáján 2016-ban a 12. helyet foglalta el 4,5 millió dollár (1,3 milliárd forint) bevétellel. Legnagyobb slágerei között volt a Wake Me Up!, a Levels, a Sunshine, a The Days, a Hey Brother és a You Make Me. Kétszer jelölték Grammy-díjra, valamint elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

Egy évvel fiuk halála után Avicii szülei létrehozták

a Tim Bergling alapítványt, amely a mentális betegségekkel küzdőket és az öngyilkosság megelőzésével foglalkozó szervezeteket és személyeket támogatja.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!