2021. október 17., 16:06

Autóval a pandémia ellen

Mint egy közelmúltbeli felmérésből kiderült, a világjárvány második évében jócskán megnőtt Szlovákiában az idősebb emberek autóvásárlási kedve. Az 55 év feletti nők esetében például tavalyhoz képest 17 százalékkal, míg az azonos korcsoportba tartozó férfiaknál 11 százalékkal.

duster
Az idős emberek számára előnyös vétel lehet például egy megkímélt Dacia Duster
Fotó: Archívum

A szakemberek ezt a jelenséget egyértelműen a pandémiával, azon belül is a tömegközlekedési eszközöktől való növekő félelemmel magyarázzák. Ugyanakkor felhívják a szeniorok figyelmét arra, hogy amennyiben hosszabb kihagyás után ülnek ismért volánhoz, legyenek rendkívül óvatosak.

Az autó kiválasztásánál pedig – ha a pénztárcájuk megengedi – egyrészt a jobbára hagyományos technikákkal felszerelt, másrészt a magasabb üléspozíciójú járműveket részesítsek előnyben. Utóbbiakat például a könnyebb be- és kiszállás végett, de az ilyenekből  a forgalomra is jobb rálátásuk lesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.