2020. április 20., 19:34

Audi e-tron Sportback: Folytatódik a villamosítás

Az ingolstadti márka a napokban bemutatta második tisztán elektromos hajtású modelljét is. Ez lényegében az Audi e-tron ferdehátú, ha úgy tetszik, SUV-kupé változata. 

Médialapozó
Fotó: AUDI

Külsőre a valóban kupésan lejtő tetővonal az elsőre észrevehető különbség a két autó között, de másodszorra már szembetűnnek az új modell átszabott lökhárítói, majd a márkánál először használt digitális-mátrixos LED fényszórók is. A méretek – 4,9 méteres hosszúság, 1,93 méteres szélesség, 1,62 méteres magasság – viszont teljesen azonosak.

Az újdonság alapkivitelben e-tron Sportback 50 néven kerül forgalomba.

E modell 71 kWh kapacitású akkumulátora 347 kilométeres hatótávolságot biztosít; a villanymotor teljesítménye 313 lóerő, csúcsnyomatéka 540 Nm. Mindez 6.8 másodperces százas sprintet tesz lehetővé.  Az e-tron Sportback 55 quattro nevet viselő topmodell 95 kWh-s akkumulátora WLTP-értékkel mérve közel 466 kilométer megtételét teszi lehetővé egyetlen töltéssel; a csúcsteljesítmény itt 360 lóerő, a maximális nyomaték 561 Nm, a 0–100-as gyorsulás 6,6 másodperc, a végsebességet pedig 200 km/h-nál szabályozza le az elektronika. E modellnél viszont a vezető rendelkezésére áll egy sportos üzemmód is, ahol a villanymotorok teljesítménye 402 lóerőre, csúcsnyomatékuk 664 Nm-re nő, a százas gyorsulás pedig 5,7 másodpercre csökken. Az új Audi e-tron Sportback Németországban 71 350 eurós alapáron kerül forgalomba.

+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.