Amire nincs mentség: a bedrogozott apa meggyilkolta 7 éves kisfiát

ma7 2019. május 17., 17:34

A megdöbbentő bűnténnyel a pardubicei nyomozók foglalkoznak. A kegyetlen tettre hétfő hajnalban került sor a csehországi városban. A bűntény elkövetésével az apát gyanúsítják. 

Fotó: blesk.cz

Május 13-án hajnalban a rendőrség kiszállt egy felnőtt férfihoz. A helyszínen egy eszméletlen gyermeket találtak, mondta Aleš Malý a mentősök szóvivője. Hiába próbálták a kisfiút megmenteni, a gyermek a sérüléseibe belehalt.

A pardubicei gyermekgyilkossággal a 40 éves apát gyanúsította meg a rendőrség.

Fotó: blesk.cz

A halál oka szúrásból származó sérülés. Az apa a tettét bevallotta, mondta a Blesk hetilapnak Markéta Janovská, a kerületi rendőrség szóvivője.

A 40 éves apa fogságban, őrizetben várja a rá váró büntetést. A Blesk.cz információja szerint

az apa szörnyű tette elkövetésekor drogos befolyásoltság alatt volt.

Körülbelül éjjel 12:30-kor késsel a kezében bement a gyerekszobába, ahol a hét éves David és idősebb testvére (14) aludtak. A mit sem sejtő fiatalabb gyermeket késsel megszúrta. A nagyobb fiúnak sikerült az apja elől elmenekülni a lakásból.

A szörnyű tettet a szomszédok sem tudják megmagyarázni.

Ez rövidzárlat lehetett, mondta az egyik szomszéd Blesknek. A szomszédok az apát nyugodt embernek ismerték. David iskolájában is az apát úgy írták le, akinek a gyermekével nagyon jó a viszonya. Az elsős Daviddal az iskolában nem voltak problémák. Csendes kisfiú volt, de ha jött érte az édesapja, mindjárt odaszaladt hozzá, árulta el a Blesknek az egyik anyuka, aki a napköziből ismerte a családot.

Képgalériánk:
Fotó: blesk.cz

A kegyetlen apa a bíróságon nem adott önállóan választ tette okára, hallgatott. Mikor feltették a kérdést, miért kellett kisfiát meggyilkolnia, azt felelte:

Nem volt más út, mint ezt tennem. Soha nem voltam ennyire nyugodt, megbékélt.„

Ez a mondata a jelenlevőket kihozta béketürésükből. Tettét a nyomozóknak bevallotta. Az apát pszichiátriai kivizsgálásnak vetik alá.

Információk szerint a tragikus esemény hátterében a drog és a rossz partneri kapcsolat, viszályok álltak. Mi vezette a férfit ilyen kegyetlen tett elkövetésére, még nem ismert.

0 HOZZÁSZÓLÁS