Agyvérzést szenvedett a fiatal várandós nő, babájáért harcolnak az orvosok

ma7 2019. június 08., 10:30

Egy 27 éves fiatal cseh nő második gyermekét várta, amikor a sors kegyetlenül közbeszólt. Súlyos agyvérzést szenvedett, az orvosok szerint tulajdonképpen agyhalott. Testében azonban tovább növekszik az új élet, és az orvosok mindent megtesznek azért, hogy a most 16 hetes magzatot legalább a terhesség 24. hetéig ki tudja hordani, amikorra életképessé válik.

Fotó: pixabay.com

Egy hónapja történt, hogy a fiatalasszony férje munkából hazaérve a földön fekve találta második gyermekükkel várandós feleségét, aki mellett ott zokogott a kisfiuk.

A fiatalok még a középiskolában ismerkedtek meg, és öt év együttjárás után, 2014-ben kötöttek házasságot. A fiatal feleség első terhessége alatt epilepsziás rohamot kapott, s emiatt több vizsgálaton is átesett. Az orvosok végül arteriovenózus malformációt (születési rendellenséget) állapítottak meg az agyában.

Szerencsére akkor minden jól alakult, egészséges kisfiuk született. Ezután a fiatal anyuka sugárkezelést kapott és gyógyszereket kezdett szedni. Az orvosok úgy döntöttek, hogy vállalkozhat a második terhességre is.

A sors azonban kegyetlenül közbeszólt. Amikor a férje rátalált, eszméletlenül feküdt, de lélegzett. A férj már fel volt készülve az esetleges epilepsziás rohamokra, és tudta, hogy ilyen esetben mit kell tennie. A feleség azonban nem tért magához, ezért hívta a mentőket.

A fiatal nő állapota a mentőkocsiban súlyosbodott, ezért mentőhelikopterrel szállították a brünni kórházba. Az ottani orvosoknak azonban nem voltak jó híreik a család számára, a nő masszív agyvérzést szenvedett – a betegségéből kifolyólag –, és tulajdonképpen már akkor agyhalott volt, amikor a kórházba szállították.

A férj most abban bízik, hogy az orvosok legalább a magzatot megmentik azzal, hogy feleségét gépeken tartják a terhesség 24. hetéig, amikor császármetszéssel a világra lehet segíteni a babát.

Forrás: topky.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS