2021. december 7., 20:36

A WHO szerint az oltás kötelező tétele már a végső megoldást jelenti

A járványkezelésben a legutolsó megoldási lehetőségként tekint a koronavírus elleni védőoltás kötelező tételére az Egészségügyi Világszervezet (WHO) - közölte kedden Hans Kluge, a WHO európai részlegének vezetője.

vakcina
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com
A vakcina beadását csak akkor szabad kötelezően elrendelni, ha már minden más lehetséges intézkedést megtettünk annak érdekében, hogy növeljük az átoltottság arányát

- mondta el Kluge online sajtótájékoztatóján.

Megjegyezte, hogy

az oltás kötelezővé tételének hatékonysága nem egyértelmű, mindig az adott helyzettől függ, és az embereknek a hatóságokba vetett bizalma is fontos tényező, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Ami egy társadalomban vagy közösségben jól működhet, az máshol elfogadhatatlan lehet

- mondta a WHO regionális igazgatója.

Európa több országában,

köztük Németországban és Ausztriában döntöttek úgy az utóbbi hetekben, hogy kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltást.

Az intézkedés tiltakozásokat váltott ki. Európán kívül Indonéziában, Mikronéziában és Türkmenisztánban tették kötelezővé az oltást a felnőtt lakosság számára.

Hans Kluge azt is hozzátette, hogy

nagyobb figyelmet kell fordítani a gyerekek védelmére.

Kluge szerint az 5 és 14 év közötti gyerekek vannak jelenleg leginkább kitéve a fertőzés veszélyének.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.