2019. június 2., 13:24

A részeg anya egyéves gyermekét egyedül hagyta a lakásban: elment otthonról tovább inni

A csehorsági Příbram városában az alkoholos befolyásoltság alatti nő egyéves gyermekét magára hagyva a lakásban, elment tovább inni. A csöppség kimászott az erkélyre, de szerencsére ott rekedt.

részeg anya
Fotó: blesk.cz

A gyermek sírására lettek a szomszédok figyelmesek, s értesítették a rendőrséget - írta a Blesk.cz hírportál. A városi rendőrök az erkélyen egyéves kisgyermeket találtak. Kihűlt állapotban adták át az orvosnak. A helyszínre kihívták az állami rendőrséget, a bűnügyi szakembert is, mondta Pavol Truxa rendőrségi szóvivő.

Míg az erősítés megérkezett, a városi rendőrök a szomszéd erkélyről átmásztak és a gyermeket megmentették.

Megerősíthetem, hogy bejelentés érkezett a segélyhívó számon. A városi rendőrök a szomszéd erkélyről átmászva, egy kihűlt csecsemőt találtak. A mentő megérkezése után a csecsemőt azonnal ellátták, informált az eseményekről Jaroslava Vodičková, a városi rendőrség parancsnoka.

Mikor az anya hazatért erős alkoholos állapotban, rosszullétre panaszkodott, az ott lévő egészségügyi szakemberek őt is ellátták. A kisbaba kihűlt állapotban volt, de amúgy nem esett baja. Az ügyet  hivatalosan kivizsgálják, s megállapítják, hogy az anya alkalmas–e a továbbiakban gyermekéről gondoskodni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.