2019. augusztus 14., 16:53

A hat napra elég hamburger

Tízemeletes, 12 ezer kalóriás hamburgert kínál az angliai Durham grófság egyik kocsmája - adta hírül a The Guardian című brit napilap szerdán.

DS SZKI
Fotó: Kis Lívia

A Big Ben Number 10 elnevezésű, 28,95 fontba (körülbelül 35 euróba) kerülő fogást tíz egymásra pakolt, sajttal és 25 szelet sült baconnel gazdagított hamburgerpogácsából készítik. Az óriásburger csekélyke másfél kilót nyom.
A George Pub and Grill, ahol a hamburgert kínálják, elhárítja a koleszterinsokk okozta panaszok utáni felelősséget, mondván, rendeléskor figyelmeztetik a vendégeket, hogy csak saját felelősségükre fogyasszák az ételt. A kocsma tulajdonosa, némi fekete humorral, 500 fontot ajánlott fel a hamburger elfogyasztása miatt esetleg elhalálozók sírkövére.

A brit napilap szerint már volt olyan vendég, aki megpróbálkozott a fogással: az evőversenyeken részt vevő Kyle Gibson 22 perc alatt felfalta az egészet, és azt állította, élete legfinomabb burgere volt.

Egy egészséges felnőtt napi szükséglete 2000-2500 kalória, tehát az óriásburgerrel egy egész heti kalóriamennyiséget fogyaszthat el az ember.

Megosztás
Címkék