lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2022. október 7., 17:44

Közös tehetséggondozó program a SzMÍT és a Tollforgatók között

Együttműködési megállapodást kötött a Szlovákiai Magyar Írók Társasága és a Tollforgatók Polgári Társulás Dunaszerdahelyen.

Tollforgatók
Gyurkovics Anikó és Hodossy Gyula
Fotó: SZMÍT

A felek megegyeztek abban, hogy a jövőben együtt kutatják fel a felvidéki fiatal író- és költőtehetségeket, és közösen vesznek részt a képzésükben és mentorálásukban.

Hodossy Gyula József Attila-díjas költő, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke elmondta, rendkívül fontosnak tartja a mindenkori tehetséggondozást, és a SzMÍT ehhez megfelelő szakmai hátteret és publikációs lehetőséget tud biztosítani.

A Tollforgatók Polgári Társulással kötött együttműködési megállapodás kiváló lehetőség a Grendel Lajos Mentorprogramhoz való csatlakozás előkészítéséhez. A program évek óta foglalkozik tehetséggondozással különböző műhelymunkák keretében, az idén pedig nevet is kapott egykori védnöke tiszteletére.

Gyurkovics Anikó, a Tollforgatók elnöke a következőket nyilatkozta: „Egy évvel ezelőtt, amikor első novellámat megírtam és tanácstalan voltam, hová is fordulhatnék vele, még nem tudtam, hogy ezt a hiányt éppen ez a program, a SzMÍT mentorprogramja hidalja majd át. Egy összetartó írócsapat tagjaként hamar megtaláltam a támogató közeget, így bátran jelentkeztem az írásaimmal, bár több kötetes írókat meg se mertem volna szólítani. A Társaság kreatív írás táborain való részétel után jött az ötlet, hogy szeretnénk segíteni a fiatal íróknak, akik nem merik felvállalni az írásaikat. A kezdők a SzMÍT képzéseinek segítségével magabiztosságra tehetnek szert, művelhetik magukat, és bekerülhetnek a Grendel Lajos Mentorprogramba, ahol tapasztalt, elismert írók egyengetik az írópalánták útját. Megtisztelő számomra a SZMÍT bizalma, és hiszek abban, hogy sok, eddig csak a fióknak író fiatalt sikerül kimozdítani a komfortzónájából.“

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.