2021. augusztus 30., 20:35

Egy tartalmas életút megállói

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

könyv

Tánya Poljaková éveken át kedves családi történetekkel jelentkezett a Prágai Tükör hasábjain. Neve hallatán senki sem gondolná, hogy magyar hölgyről van szó, aki évtizedek óta él Csehországban, és a második férje vezetéknevét használja.

Élete tipikus Kárpát-medencei magyar sors.

Munkácson született (1929-ben), élt Makón, Kassán, jelenleg Ostraván, ahol az ottani magyarok szervezetének lelkes tagja. A családjáról írt kis elbeszélések, vallomások nemcsak a folyóiratban, hanem két kötetben összegyűjtve is olvashatók. 90 éves korában – sokak nagy sajnálatára – úgy döntött, befejezi a történetek közlését, noha azért írt, hogy megossza olvasóival a szeretetet, amit a magyar irodalom iránt érzett, és azért is, hogy bizonyítsa: a magyar nyelv a legszebb a világon. Talán nem meglepő: gyermekei és unokái is megtanultak magyarul.

 
 
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.