2020. április 2., 14:59

Szentmise Esterházy János boldoggá avatásáért Pozsonyeperjesről

Az Esterházy János Zarándokközpont és a Pázmaneum Társulás Isten Szolgája, Esterházy János tisztelői részére lehetővé tette, hogy a járványügyi helyzet miatt a világhálón kapcsolódhattak be a már hagyományosan, a hónap első szerdáján bemutatott szentmisébe.

Esterházy János, szentmise, Pozsonyeperjes
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pázmaneum Társulás

A pozsonyeperjesi római katolikus templomból sugároztak szentmisét 2020. április 1-jén, amelyet a hívek személyes jelenléte nélkül ThDr. Karaffa János atya, a Pázmaneum Társulás elnöke mutatott be. A szerpapi szolgálatot Olgyay Csaba dunaszerdahelyi állandó diakónus végezte.

Esterházy János, szentmise, Pozsonyeperjes
Fotó:  Pázmaneum Társulás

János atya szentbeszédében Esterházy János szenvedéseiről és Krisztusba vetett hitéről beszélt.

Isten Szolgája mindig a keresztre tekintett fel és egész életében arra törekedett, hogy Krisztus társa legyen a mindennapokban, a börtönben töltött évek alatt is.

Az egyetemes könyörgésekben Esterházy János közbenjárását kérték a járvány idején.

A szentmise végén Boldog IV. Károly király mennyei születésnapja alkalmából könyörgéssel fordultak utolsó királyunk felé, valamint Kaszap István és Szent II. János Pál pápa égi segítségért is folyamodtak.

A világhálón sugárzott szentmise a Pázmaneum Társulás honlapján nézhető vissza a www.pazmaneum.com címen.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.