2023. június 15., 09:03

Csak Istennel lehetsz hosszú távon boldog – Somorján tesz tanúságot hitéről Simon Dávid atya

Június 19-én Somorjára látogat s tanúságot tesz hitéről Simon Dávid atya, akit Veres András győri megyéspüspök 2021. június 12-én a soproni Szent Mihály-templomban szentelt pappá, s aki azóta Győrben teljesít papi szolgálatot.

Simon Dávid atya
Fotó: Via Nova ICS

Dávid atya mát többször, több helyen beszélt hitéről, s arról, hogy végül miért választotta a papi hivatást. E tanúságtételek több alkalommal is felkerültek a világhálóra, s rengeteg embert értek el. E sorok írója egy nagyon különleges eseményen, a 2021-es Eucharisztikus Kongresszus vasárnapján, a pápai szentmise előtt nem sokkal találkozott az fiatal lelkiatyával, amikor már több órája papot keresett a szentgyónáshoz.

Ez volt az második olyan találkozás melyről egyértelműen kijelenthető, hogy a Jóisten szervezte meg.

Erről a történetről bővebben itt olvashatnak. Egy hihetetlen sztori, az biztos. A Győri Egyházmegye papja egy régebbi interjújában kifejtette, hogy mivel a boldogság minden ember legmélyebb vágya, az Egyháznak azzal az örök igazsággal kellene megszólítania az embereket, hogy az Istennel élt élet a hosszú távú, kikezdhetetlen boldogság egyetlen útja. Dávid atya szerint „Isten az, aki át tudja alakítani az ember szívét és életét, ő az, aki „boldoggá tudja szeretni az embert”.

Simon Dávid
Fotó:  Via Nova ICS

Szerinte Isten az imában lépésről lépésre veszi birtokba a lelket, s ez az együttlét átalakítja az ember bensőjét, alkalmassá és készségessé teszi az Istentől jövő szeretet befogadására és továbbadására.

„Ha akarjuk, ő megszabadít bennünket szenvedélybetegségeinktől, megkötözöttségeinktől, amelyek könnyen elérhető örömöt kínálva lassan megfojtják az ember lelkét.“

Június 19-én, hétfőn, a felvidéki hívek is meghallhathatják a Győrben szolgáló atyát: Ő tartja ugyanis a 18 órai szentmisét a somorjai Nagyboldogasszony Plébániatemplomban, majd utána következik a tanúságtétel.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.