2021. augusztus 2., 17:02

Az elmúlt hétvégén is nagy volt az oltási kedv Nagyszombat megyében

Öszszesen 5250 COVID-19 elleni vakcinát adtak be a hétvégén nagyszombat megye három oltóközpontjában. Regisztrált és nem regisztrált személyek is voltak a beoltottak között. 

koronavírus vakcina Szlovákia
Fotó: TASR

Első alkalommal oltottak a galántai (Galanta) és a galgóci (Hlohovec) bevásárlóközpontban,

több mint 600 ember kapta meg a Joh-son&Johnson cég egyszeri adagolású Janssen vakcináját

– tájékoztatott Lucia Šmidovičová, a megyei hivatal egészségügyi szakosztályának igazgatója.

Szombaton (július 31.) Galántán 307, Galgócon 309 személyt oltottak be a Janssen vakcinával. A szakolcai egészségügyi szakközépiskolában 145 személynek adták be az AstraZeneca vakcina második adagját, és 765 személynek a Pfizer/BionTech vakcinát, közülük 110-nek előzetes regisztráció nélkül. Pöstyénben (Piešťany) 706-an kapták meg a Szputnyik V vakcina második adagját.

Vasárnap (augusztus 1.) 924 személy kapta meg a Pfizer/BionTech vakcinát Pöstyénben, ebből 276-an előzetes regisztráció nélkül.

Nagyszombatban, a városi sportcsarnokban 1408 embert oltottak be a Moderna, 1302-t a Pfizer/BionTech vakcinával, ebből 300-an nem regisztráltak előre.

Február óta több mint 260 ezer adag vakcinát adtak be Nagyszombat megye nagy kapacitású oltóközpontjaiban. A következő hétvégére vonatkozó oltási ütemtervet a napokban teszi közzé a megyei hivatal.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!