lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma

Mérföldkőhöz érkezett a Ma7 médiacsalád - Mai7 Hírlevél

Üdvözöljük kedves olvasóinkat, április 11-én, kedden is összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit és írásait. Ma kivételesen az első ajánlott cikkben hazabeszélünk: mérföldkőhöz érkezett a Ma7 médiacsalád. Hálásak vagyunk olvasóink bizalmáért, az indulásunk óta eltelt öt évben felnőttünk az évtizedek óta a piacon lévő versenytársaink mellé, sőt bizonyos területeken meg is haladtuk őket.

1
Felnőtté váltunk, már korlátoznak minket – ötéves a Ma7 médiacsalád
Gyors, pontos, nemzeti

Küldetésünk változatlan, megőrizni, átmenteni a magyar szót, a nehéz időkben is tartani a lelket a magyar közösségben.

Elolvasom

Mától lehet pályázni a Szülőföldön magyarul program oktatási-nevelési támogatására, melyre május 24-ig lesz lehetőségük a külhoni családoknak. A legújabb változás a támogatás összegét érinti, amely az idei évben 22 400 forintról 100 ezer forintra nő. Ollé Tamás a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közös sajtótájékoztatójáról tudósított.

2
Potápi: Százezer forintra nő a külhoni magyarok oktatási-nevelési támogatása
Szülőföldön magyarul

Mától lehet pályázni a Szülőföldön magyarul program oktatási-nevelési támogatására.

Elolvasom

Csökkent az érdeklődés a lakásvásárlások iránt. A lakáspiacon az elmúlt időszakban 20-30 százalékos visszaesés volt tapasztalható.

3
Stagnálnak az ingatlaneladások. A fejlesztők már próbalakásokat is kínálnak
Megfordult a tendencia

A saját lakás egyre inkább megfizethetetlen a fiatalok számára. Az ár mellett a a magas jelzáloghitelek szigorúbb feltételei is gondot okoznak.

Elolvasom

Demográfiai szempontból valószínűleg a legrosszabb év előtt állunk 1918 óta. Ha más országban élnénk, már régen az újságok címlapjaira került volna a téma, sok vitaműsornak is ez lenne a központi témája, s felkeltené a politikusok és még inkább a demográfiai szakértők figyelmét. Nálunk viszont csend van...

4
A rossz tendencia folytatódik: Több mint 100 éve nem volt ilyen alacsony a születések száma
Kevesebb a gyerek

A Statisztikai Hivatal adatai szerint 2023 januárjában mindössze 3859 gyermek született. A tavalyi rendkívül rossz tendencia tehát nemcsak, hogy folytatódik, hanem még rosszabb is annál.

Elolvasom

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) közgazdaságtudományi szekciójának döntőjére, először a Felvidéken, a komáromi Selye János Egyetemen kerül sor. Ez nagy megtiszteltetés és kihívás a fiatalnak számító egyetemünk számára, mondta el a mai sajtótájékoztatón Antalík Imre, az egyetem gazdaságtudományi és informatikai karának dékánhelyettese - B. Vida Júlia tudósítása.

5
Április 19-től a Selye Egyetem lesz a közgazdaságtudomány központja
Először a Felvidéken

650 egyetemi hallgató és 250 oktató érkezik Komáromba.

Elolvasom

Van-e szebb, lélekemelőbb dolog – miközben háború dúl és emberek ezrei halnak meg, milliók menekültek el a szülőföldjükről –, mint a transzvesztiták, az interszexuálisok és más elmebetegek jogait védeni? A gyermekeink vagy az őshonos kisebbségek jogaival szemben! Nincs, elvtársak! - írja legújabb jegyzetében lapunk főmunkatársa, Kövesdi Károly.

6
A finnek becsülete
Eljátszott becsület

Némelyik túlbuzgó ország esetében már semmin sem tudunk meglepődni.

Elolvasom

Sokszor úgy érezzük, csökkent az orvosi ellátás minősége. Stúdióvendégünk ezúttal Pásztor László a Szlovákiai Magánorvosok Társulásának tiszteletbeli elnöke, akivel arról beszélgettünk, hogy a koronavírus-járvány hogyan változtatta meg az egészségügyi szolgáltatások színvonalát és a páciensekhez való megközelítést.

7
Pásztor László: Nem tudom elképzelni, hogy ne üljön velem szemben a beteg, ha vizsgálom - VIDEÓ
Drasztikus orvoshiány

A koronavírus-járvány csupán felfedte azt a rideg valóságot, amely úgy tűnik gyors megoldással nem is orvosolható.

Megnézem

Ha a Felvidék, a Kárpát-medence és a nagyvilág híreire kíváncsi, holnap is megtalál bennünket. 

Kövesse a ma7 médiacsalád oldalait!

A Ma7 médiacsalád hírlevelét azoknak az olvasóinknak küldjük ki, akik erre feliratkoztak. A feliratkozás beállításai bármikor módosíthatók: [url:leiratkozás]Leiratkozás a hírlevélről[/url:leiratkozás]