2021. május 8., 16:38

Szili Katalin köszönetet mondott mindazoknak, akik Székelyföldért megmozgatták Európát

Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés volt elnöke közleményben fejezte ki köszönetét  mindazoknak, akik sikerre vitték a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiókért folytatott polgári kezdeményezés aláírásgyűjtését.

szili-katalin
Fotó: MTI

1,4 millió EU-s állampolgár támogatása mellett 11 országból sikerült a meghatározott mennyiséget meghaladó aláírást begyűjteni.

Ez újabb futamgyőzelmet jelent, hiszen a következő feladat lesz az aláírások hitelességi vizsgálata, melyet a tagországok illetékes hatóságai végeznek, majd az Európai Bizottsághoz kerül benyújtásra.

Köszönet illeti a kampánycsapatot, s annak vezetőjét, Pesty Lászlót, akik a kezdeményezők jelmondatának is megfelelve, valóban megmozgatták Székelyföldért Európát, olvasható Szili Katalin közleményében.

Néhány éven belül a Minority SafePack és a nemzeti régiók polgári kezdeményezések aláírásgyűjtési sikere megmutatta, hogy ez az eszköz alkalmas lehet az európai demokrácia mélyítésére, de csak akkor, ha azt és önmagát is az Európai Bizottság is komolyan veszi.

Maga a polgári kezdeményezés intézménye pontosan azzal az indokkal született, hogy közelebb vigye az Uniót és döntéseit polgáraihoz, véli a miniszterelnöki megbízott.

Egyidejűleg honfitársainkat is köszönet illeti támogatásukért, hiszen ezzel kiváló példát mutattak arra, hogy

Magyarország az egységes magyar nemzet összetartozását szem előtt tartva felelősséget visel a határain kívül élő magyarok sorsáért”,

ahogy a hétköznapokban is felelősséget viselnünk egymásért, zárja köszönőlevelét Szili Katalin.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.