lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2024. január 29., 16:21

Szijjártó Péter: Magyarország kormánya, soha nem kért semmi olyan jogot a kárpátaljai magyarság számára, amely 2015 előtt ne létezett volna - VIDEÓVAL

Ungváron tárgyal hétfőn a magyar és az ukrán külügyminiszter. Szijjártó Péter a tárgyalások elején egy fontos dologra emlékeztette az ukrán felet – derült ki a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalára feltöltött videóból.

Szijjártó Péter
Fotó: MTI/KKM
Szeretném az elején gyorsan leszögezni, hogy Magyarország kormánya, soha nem kért semmi olyan jogot a kárpátaljai magyarság számára, amely 2015 előtt ne létezett volna. Tehát én most olyan kéréseket fogok itt előterjeszteni, amelyek teljesítése esetén visszatérnénk a 2015-ös jogokhoz

– szögezte le a tárgyalások elején Szijjártó Péter.

A tárgyaláson a kárpátaljai magyar közösség jogainak helyreállítása mellett szó volt Ukrajna támogatásáról, valamint a két külügyminiszter előkészíti Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozóját.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.