Szájer József közleményt adott ki

Frissítve: 00:02
2020. december 1., 16:21
ma7

Szájer József közleményben nyilatkozott arról, hogy ő is jelen volt azon a múlt pénteki brüsszeli házibulin, amelyen a rendőrség rajta ütött - írta a Magyar Nemzet.

Szájer József Európai Parlament
Fotó: TASR / AP / EP

Egy belga lap 2020. december elsején számolt be arról, hogy múlt pénteken a brüsszeli rendőrség rajtaütött egy házibulin. A jelenlévők között több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is ott volt. Szájer József a mai napon közzétett nyilatkozatában így fogalmazott:

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról, hogy ki és miképp helyezte el, nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom”.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól.

Szájer József november 29-én, vasárnap nyújtotta be lemondását.

2020. november 29., 11:57 Frissítve: 2020. nov. 30. 14:28

Benyújtotta lemondását Szájer József

Lemondását vasárnap nyújtotta be David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének.