Benyújtotta lemondását Szájer József

Frissítve: 20:27
2020. november 29., 11:57
ma7 | MTI

Lemondott európai parlamenti képviselői tisztségéről Szájer József; a lemondás december 31-ével hatályos - közölte a fideszes politikus vasárnap az MTI-vel.

Szájer József
Fotó: Wikipedia
Archív felvétel

Szájer József közleményében azt írta: a lemondását vasárnap nyújtotta be David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének,

döntése egy „hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot”.

A politikus hangsúlyozta: lemondása nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, „minden eddiginél ádázabb küzdelem” tartalmával, a mostani vitában egyetért a magyar kormány álláspontjával, és támogatja azt.

A képviselő úgy fogalmazott:

egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

Harminc éve szolgálja Magyarországot hivatásos politikusként, túlnyomó részében az európai terepen dolgozott. Feladatait igyekezett lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választói érdekeit képviselni - tette hozzá.

Szájer József köszönetet mondott a választóknak,

hogy szavazataikkal négyszer juttatták be a magyar Országgyűlésbe és szintén négyszer az Európai Parlamentbe.

Kiemelte: mindkét intézményben teljes erejével hazáját szolgálta, de választott képviselői tevékenységének ezzel vége.

Közölte:

a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett szellemi területen folytatja a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát.

Új feladatait is - amelyekről később ad tájékoztatást - az eddigi elkötelezettséggel és elszántsággal fogja teljesíteni - írta.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja közleményben szomorúan fogadták Szájer József döntését

Kiemelték, az EP-képviselő személye Magyarország európai uniós csatlakozása, 2004 óta meghatározta a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának munkáját, amelynek vezetője, később elnöke lett. A legismertebb és legelismertebb magyar európai parlamenti képviselővé vált, a képviselőcsoport irányvonalának alakításáért mind a mai napig felelősséget vállal - emelték ki.

Mi, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai a magunk és a teljes politikai közösségünk nevében köszönetet mondunk Szájer Józsefnek, akinek döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren

- fogalmaztak.

Szájer József politikai hitvallása, Magyarország szuverenitásának és a magyar polgárok érdekeinek megalkuvás nélküli képviselete olyan értékek, amelyek a továbbiakban is képviselőcsoport alapelveiként szolgálnak

- tették hozzá.

Kövesse facebook oldalunkat is!