magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2020. június 2., 18:45

Semmi meglepő: újabb prominens politikus távozik a Jobbikból

Kilép a Jobbikból Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere - ezt közös közleményben jelentette be kedden a párt és a városvezető - írja az MTI. Mirkóczki távozásával, Sneider és Varga-Damm után újabb népszerű politikus távozik a szebb napokat látott, egykor radikális pártból.

Mirkóczki Ádám még parlamenti képviselőként.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A tájékoztatás szerint megegyezésen alapuló döntés született, és semmilyen nézeteltérés, konfliktus nem áll annak hátterében.

semmilyen nézeteltérés, semmilyen konfliktus nem áll ennek a hátterében, és Mirkóczki Ádám döntésének egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez.

– áll az index.hu által idézett közleményben. Nem politikai döntés született, állítják, bár adja magát a kérdés, akkor végül is milyen. A nyilvánosságra hozott közleményből nem kapunk erre a választ, azt írják:

A polgármester csak és kizárólag az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával. Mirkóczki Ádámnak semmilyen konfliktusa nincs és nem is volt a párt mostani elnökségével, és egyetért a Jobbik irányvonalával is

- fogalmaz a közlemény.

A tájékoztatás szerint a Jobbik továbbra is támogatja Mirkóczki Ádámot városvezetői munkájában, és ugyanezt a hozzáállást várja el más pártok vezetőitől is. Megemlítik: Mirkóczki Ádám idén januárjától semmilyen pozíciót nem töltött már be a pártban, kizárólag Egerrel foglalkozott, miután tavaly októberben a város polgármesterévé választották.

Ahogy azt néhány nappal ezelőtt megírtuk, a Jobbik Magyarországért Mozgalom az utóbbi időben több képviselőjétől megszabadult, a távozók között ott van a párt korábbi elnöke, Sneider Tamás is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.