2021. augusztus 6., 13:13

Sátoraljaújhelyen és Székesfehérváron is táborozhatnak határon túli fiatalok a Rákóczi Szövetséggel

Mintegy 400 vajdasági és kárpátaljai általános iskolás diák érkezik a Rákóczi Szövetség 12. nyári táborába Sátoraljaújhelyre kiemelten szórványterületekről. A kárpátaljai diákok Ungvártól egészen a Felső-Tisza-vidékig a régió számos településéről érkeznek, a vajdasági diákok a bánáti és a bácskai településeket egyaránt képviselik.

rákóczi szövetség_kitelepítettek
Fotó: ma7.sk

A tábor a korosztálynak szóló programokkal élményeket és felhőtlen kikapcsolódást kínál magyar nyelvi környezetben, de fontos cél az is, hogy pozitív üzenetet küldjön a szülőknek és a szórványközösségeknek arra vonatkozóan, hogy a magyar iskolaválasztás meghatározó a gyermek és a közösség sikeres jövőjét tekintve.

A székesfehérvári Színjátszó Táborba középiskolás fiatalok érkeznek valamennyi külhoni régióból. A tábor a Vörösmarty Színházzal és a várossal szoros együttműködésben valósul meg, idén negyedik alkalommal.

A Színjátszó Tábor résztvevői betekinthetnek a kulisszák mögé és részeseivé válnak a színházi próbáknak, majd egy közönség előtti bemutatóval zárják a tábort.

A tábor augusztus 8-17-ig tart, ahol a színházi próbák és előadások mellett a résztvevő diákok a koronázóvárossal megismerkedve számos kulturális és szórakoztató programon is részt vesznek.

A tábor záró programján augusztus 16-án 15 órakor a székesfehérvári városházán részt vesz Rétvári Bence államtitkár, Cser-Palkovics András polgármester, Szikora János színházigazgató és Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.