2021. január 29., 08:42
Frissítve: 18:51

Orbán Viktor: Ha lazítunk, semmibe hullanak az eddigi eredmények

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta: a korlátozások feloldásának vagy fenntartásának a döntésében legkevésbé az számít, hogy mit mondanak a nemzetközi szervek. A járvány lokális, nemzeti felelősség és nemzeti döntés.

Szabadulnánk már, de fájó szívvel kell igazat adni a szakembereknek, hogy ne áldozzuk fel azt a három hónapot, lecseréltük a szabad életünket fél szabadra, ha lazítunk, semmibe hullanak az eddig elért eredmények"

– mondta el a kormányfő, aki hozzátette: emberéletekről van szó, minden nap száz–kétszáz embert tudunk elveszíteni.

Az indulat másodlagos kérdés, a döntéseket meghozóknak nyugodtnak kell lenni – reagált a kormányfő arra, hogy egyre türelmetlenebbek az emberek, és egyesek ki akarják nyitni az éttermüket. Nem az döntő érv, hogy ki fog megharagudni. Dolgozunk a vakcina beszerzésén, nem tudjuk, lesz-e elég vakcina. Nyugat-Európában mindig ügyeskednek a szigorítások rendszerén, ezért most tudomásul kell vennünk, hogy még nincs elég vakcina"

– jelentette ki a miniszterelnök a nyugati víruskezeléssel kapcsolatban.

Orbán Viktor részt vett az Operatív törzs pénteki egyeztetésen, majd a megbeszélés után a Kossuth Rádióban számolt be a legújabb kormányzati lépésekről.

A miniszterelnök arról is beszélt, ő a kínai vakcinában bízik, mert mint mondta, ezt a vírust a kínaiak ismerik a legrégebb óta, így ő ezt az oltóanyagot választja.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék