cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. július 23., 11:08
Frissítve: 2022. júl. 24. 12:39

Orbán Viktor: A Nyugat harcot folytat Közép-Európa ellen

A Nyugat harcot folytat Közép-Európa ellen, Brüsszel a Soros-féle csapatokkal kiegészülve "ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban.

Tusványos
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kormányfő kiemelte:

Magyarország számára az első és legfontosabb kihívás továbbra is a népesedés, a demográfia, és az igazság az, hogy továbbra is jóval több a temetés, mint a keresztelő.

A helyzetünk javult, de fordulat nincs, márpedig amíg nem lesz fordulat, előbb-utóbb ellakják tőlünk Magyarországot, a Kárpát-medencét

- jelentette ki.

Tusványos
Fotó:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hangsúlyozta: a migráció kettéválasztotta Európát, "a Nyugat kettévált", az egyik fele egy olyan világ, ahol európai és Európán kívüli népek élnek együtt, és ezek az országok többé nem nemzetek.

Közölte: a Nyugat szellemi értelemben Közép-Európába költözött, a Nyugat itt van, és Európa két fele között csata zajlik. Közép-Európa azt ajánlotta, hogy mindenki maga dönthessen arról, kivel kíván élni, de ezt visszautasították, és továbbra is harcot folytatnak Közép-Európa ellen azzal a céllal, hogy olyanná tegyenek bennünket, mint amilyenek ők.

Tusványos
Fotó:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán: Magyarország lokális kivétel lehet egy globális recesszió idején 

Orbán Viktor szerint érthető, hogy a "posztnyugati" emberek nem mérgezhetik meg a napjaikat azzal a gondolattal, hogy "minden elveszett" és nem is szükséges ezzel szembesíteni őket. "Mi csak azt kérjük, hogy ők ne akarják ránk kényszeríteni azt a sorsot, amit mi nem sorsnak, hanem végzetnek látunk egy nemzet számára" - szögezte le a miniszterelnök.

A magyarságot fenyegető harmadik kihívásként a "gendert" nevezte meg a kormányfő. Felidézte: ebben a kérdésben is bíróság elé állították Magyarországot, de sikerült leválasztani erről a kérdésről az európai uniós pénzekről szóló vitákat. Magyarország ebben az ügyben is toleranciaajánlatot tett:

mi nem akarjuk megmondani, hogy hogy éljenek, csak azt kérjük, fogadják el, hogy nálunk az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén és ezt fogadtassák el Soros Györggyel is"

- fogalmazott a kormányfő.

A jobb és baloldal történelmi csatájának nevezte a "demográfiát, migrációt és gendert", ugyanis szerinte ezeken a kérdéseken fordul meg a jövő. Úgy vélte, a védekezéshez fontos a szövetségesek keresése, a "posztnyugatiak" nem véletlenül tesznek meg mindent a V4-ek egységének megbontására.

Úgy értékelte, a háború megrázta a visegrádi négyek együttműködésének tengelyt adó lengyel-magyar együttműködést annak ellenére, hogy stratégiai érdekeik egybeesnek: a lengyelek is azt akarják, hogy az oroszok ne jöjjenek közelebb, azt akarják, hogy Ukrajna szuverenitása megmaradjon és ott demokrácia legyen.

Míg azonban a magyarok ki szeretnének maradni két a szláv nép háborújából, a lengyelek viszont úgy érzik, ez az ő háborújuk, ezért át kell menteni a lengyel-magyar stratégiai szövetségből mindent, amit lehet a háború utáni időkre - mutatott rá a miniszterelnök. 

Az orosz-ukrán háború okozta kihívás kapcsán Orbán Viktor rámutatott: az ukránokon kívül csak a magyaroktól követelt véráldozatot az orosz-ukrán háború: a nyilvántartások szerint eddig 86 magyar ember halt meg, ezért Magyarországnak joga van szomszédos országként azt mondania, hogy a béke az egyetlen megoldás. Orbán Viktor úgy vélte:

minden háborút sokfajta nézőpontból lehet szemlélni, de minden háború elsődleges szempontja az a tény, hogy "az anyák siratják a gyerekeiket, a gyerekek pedig elveszítik a szüleiket".

Szerinte ennek a megközelítésnek minden mást felül kell írnia még a politikában is.

Hangsúlyozta: a magyar kormány számára ez azt jelenti: a legfőbb kötelességük, hogy magyar szülő és magyar gyerek ne kerüljön ilyen helyzetbe. Megjegyezte ugyanakkor: vannak országok, amelyek bírálják Magyarországot, mert szerintük nem eléggé elkötelezett az ukránok mellett, de ők messze vannak és legfeljebb pénzügyi vagy fegyvertámogatást adnak.

Csak mi, magyarok adtunk vért abban a háborúban, a bennünket kritizálók egyet sem. Ezért Magyarországnak joga van szomszédos országként azt mondania, hogy a béke az egyetlen megoldás az emberélet megmentésében, a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere is egyben - jelentette ki.

Hangsúlyozta: ezért fenn fogják tartani azt a magyar véleményt, hogy "ez nem a mi háborúnk".

Magyarország NATO-tag, és abból indul ki, hogy Oroszország sosem fogja megtámadnia jóval erősebb NATO-t, de kényes helyzetbe került, miután az EU úgy döntött, hogy bár nem válnak harcoló féllé, de fegyvert szállítanak és súlyos gazdasági szankciókat vetnek ki, vagyis - ha jogilag nem is - gyakorlatilag részesévé válnak ennek a konfliktusnak, ami hatalmas kockázatot jelent - magyarázta a kormányfő.

Emlékeztett:

az oroszok világos biztonsági igényt fogalmaztak meg: Ukrajna sose legyen tagja a NATO-nak és ha most Donald Trump lenne az amerikai elnök és Angela Merkel a német kancellár, akkor szerinte ez a háború nem robbant volna ki.

Kifejtette: a nyugati stratégia arra épült, hogy Ukrajna az angolszász kiképzéssel és fegyverekkel megnyerheti a háborút, hogy a szankciók destabilizálják a moszkvai vezetést, hogy a nyugatiak képesek kezelni a szankciók gazdasági hatásait és a világ felsorakozik mögöttük, de mindennek az ellenkezője történik.

Olyan kocsiban ülünk amelynek mind a négy kereke defektet kapott"

- fogalmazott Orbán Viktor, rámutatva: a háború tekintetében Európának egy olyan új stratégiára van szüksége, amelynek a középpontjában nem a háború megnyerésének, hanem a béketárgyalásnak és egy jó békeajánlat megfogalmazásának kell lennie.

Orbán Viktor előadásában kifejtette: "a háború erőjáték, annak a szava dönt, aki erősebb". Azt az illúziót nem érdemes Magyarországnak dédelgetnie, hogy remek tanácsokkal képes lesz befolyásolni a háborús eseményeket és a Nyugat stratégiáját, de minden vitában meg kell próbálni elmondani az álláspontunkat és rávenni a nyugatiakat, hogy dolgozzanak ki egy új stratégiát - mondta.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.