2023. április 28., 22:10

Minden hírünk a pápalátogatás első napjáról, egy helyen

Pénteken tíz órakor leszállt a budapesti repülőtéren Ferenc pápa gépe. A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett, melynek csúcspontja vasárnap a Kossuth téren bemutatandó  pápai szentmise lesz. Nézzük, hogy telt az első napja. 

pápalátogatás - Magyarország
Fotó: MTI

A katolikus egyházfő megérkezett  háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra, repülőgépe pénteken nem sokkal 10 óra előtt szállt le a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren.

Háromnapos magyarországi látogatásával Ferenc pápa az európai testvériség erősítését kívánja hangsúlyozni, valamint köszönetet mond a Magyar Katolikus Egyháznak, amiért lehetővé tette az Ukrajnából érkező több mint négymillió ember biztonságos áthaladását Magyarországon

- jelentette ki Pietro Parolin szentszéki államtitkár nem sokkal Ferenc pápa Magyarországra indulása előtt.

A repülőtéren készült felvételekből is jól látszik, hogy a Szentatya jókedvűen jött a magyarok közé, akik kellő tisztelettel és szeretettel fogadták.  

 Novák Katalin köztársasági elnök katonai tiszteletadás mellett fogadta a háromnapos apostoli látogatásra Magyarországra érkezett Ferenc pápát a Sándor-palota előtti téren péntek délelőtt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Ferenc pápa és Novák Katalin köztársasági elnök pénteki, zárt körű megbeszélésük előtt közösen megtekintette a katolikus egyházfőnek szánt ajándékokat a Sándor-palotában. Novák Katalin a többi között egy gyermekművészeti albumot adott Ferenc pápának, ez magyar gyerekek, fiatalok bibliai témájú alkotásaiból készült, kifejezetten a Szentatya számára.

A magyarok és milliók világszerte a béke emberét látják Ferenc pápában - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök a katolikus egyházfőt köszöntő beszédében pénteken Budapesten, a Karmelita kolostorban, ahol Szentatya az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel találkozott.

 Jött, látott és győzött! Röviden így lehetne megfogalmazni a béke követeként érkező katolikus egyházfő magyarországi látogatásának első napját. Képes összefoglalónk következik!  

Az ateista üldözés alatt mártírhalált halt püspökök, papok, szerzetesek és szerzetesnők tanúsítják a magyarság sziklaszilárd hitét - mondta Ferenc pápa a budapesti Szent István-bazilikában péntek este, ahol a Magyar Katolikus Egyház képviselőivel találkozott.

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.