2022. május 26., 19:24

Masszív dugók alakultak ki Rajkán. Helyszíni riportunk a benzinturizmus utolsó napjáról - KÉPEKKEL

A holnaptól életbe lépő rendelkezéseknek vegyes a fogadtatása Rajkán. A lakosok, ha nem is teljes egészében, de megnyugvással fogadják, hogy a Szlovákiából érkező benzinturizmus nem okoz már a hajnali nyitástól kezdve egész napos tömött sorokat Rajka főutcáján.

rajka
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Somogyi Szilárd

Az öröm viszont Rajkán sem teljes, hiszen a lakosságnak immár többségét kitevő szlovák állampolgárságú lakosok sem részesülhetnek a fixált üzemanyagár kétségkívül vásárlóbarát előnyéből. Egy neve elhallgatását kérő, immár 15 éve Rajkán élő szlovákiai polgártársunk Igor Matovič pénzügyminisztert teszi felelőssé a pénteken életbe lépő korlátozások miatt. Mondván, ha a pénzügyminiszter nem akarná elvonni a MOL 300 milliós szlovákiai nyereségét, akkor a magyar kormány sem tette volna meg ezt a lépést.

Éppen ottjártunkkor érkezett meg a magyar kőolajtársaság tartálykocsija, hogy a folyamatosan apadó rajkai készleteket utántöltse. Megtudtuk, hogy naponta két ilyen kocsival is elfogyasztanak az itt tankolók.

A megkérdezett sofőrök elmondták, hogy a literenként több mint 50 centes megtakarítás elviselhetőbbé teszi az egy órát is meghaladó várakozási időt.

rajka
Fotó:  Somogyi Szilárd

Az utolsó lehetőséget kihasználandó most azok is eljöttek, akiknek még csak félig ürült ki az üzemanyagtartálya. Így az egyetlen rajkai benzinkút csatlakozási útjain, ahogy azt a helyszínen készült képeken is láthatják, masszív dugók alakultak ki.

rajka
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.