2022. május 26., 14:49
Frissítve: 2022. máj. 26. 20:16

Péntektől vége a benzinturizmusnak: csak magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményesen a magyar kutakon

Erről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a csütörtöki Kormányinfón.

benzinkút tankolás
Fotó: TASR

A kormány úgy döntött, hogy péntektől a magyar rendszámú autók számára teszik lehetővé a tankolást a benzinkutaknál a kedvezményes árú üzemanyagból.

A magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóknak lesz lehetősége arra, hogy Magyarországon kedvezményes árú benzint tankoljanak, mert a benzinturizmus veszélyezteti az ellátásbiztonságot, és ez visszaélés a befagyasztott benzinárral

- ismertette a kabinet döntését Gulyás Gergely.

Az Origo információi szerint a pénteken érvénybe lépő kormányrendelet értelmében a benzinkutak melletti jelzőoszlopokon a hatósági ár lesz feltüntetve. Tankolásnál a kútfejeken viszont a benzinárstop nélküli, piaci árat olvashatják majd le a fogyasztók. Piaci árat azonban csak a külföldi autók tulajdonosainak kell fizetniük, a magyar rendszámú autókba tankolt üzemanyagért továbbra is az alacsonyabb, hatóságilag rögzített árat fizetik az autósok a benzinkutak pénztárainál. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.