2020. április 30., 09:01

Már csak néhány napig lehet aláírni a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezést

Már csak nyolc nap áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy összegyűjtsük a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés európai elfogadásához szükséges aláírásokat. Fontos, hogy minél többen aláírjuk a Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezést, hisz az őshonos kisebbségben élők jövőjét meghatározó ügyről van szó.

Dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott is arra kéri a magyarokat szerte a világban, hogy csatlakozzanak az aláírókhoz. 

2020 az Országgyűlés döntése értelmében – a trianoni békediktátum centenáriuma okán – a nemzeti összetartozás éve. Soha nem látott kihívás elé állított ez az esztendő mindannyiunkat, de arra is lehetőséget adott, hogy fölmutassuk összetartozásunk lényegét: azt, hogy óvjuk és segítjük egymást, szolidárisak vagyunk és odafigyelünk egymásra. Ennek kiváló eszköze a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés, amelynek célja, hogy a nemzeti kisebbségek által lakott területek közvetlenül is kaphassanak támogatást az Európai Unió költségvetéséből. A kezdeményezés fontos eszköze az önigazgatásnak, az identitás megőrzésének és a szülőföldön való boldogulásnak" - olvasható Szili Katalin közleményében.

A miniszterelnöki megbízott arra is emlékeztet, hogy a jelenlegi helyzetben kiemelten fontos, hogy a politikai csatározások helyett az összefogást erősítsük az anyaországban és határon túl, még akkor is, ha vannak, akik honfitársainktól még a megelőzés eszközeit is sajnálják.

"Arra kérek mindenkit, szánjon egy percet a nemzeti régiók védelméről szóló polgári kezdeményezés aláírására, hisz ezzel a külhoni magyarság szülőföldön való megmaradását segíti."

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.