2021. október 6., 20:27

Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében: online konferenciát szervez a Kisebbségi Jogvédő Intézet

A Kisebbségi Jogvédő Intézet, többéves hagyományokra visszanyúló tudományos konferenciát szervez, a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel, online módon, Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címmel.

Kisebbségi Jogvédő Intézet

A konferencia harmadik napján lehetőséget nyújtanak a témával foglalkozó PhD- hallgatóknak, doktorjelölteknek, fiatal kutatóknak előadás tartására.

A konferencia ideje: 2021. november 4-5-6. Fiatal kutatók előadásainak napja: 2021. november 6. Jelentkezési határidő: 2021. október 24. A konferencián használt alkalmazás: Zoom. Jelentkezés módja: emailben a jogvedo.intezet@kji.hu címen, egy legfeljebb 2000 leütéses (szóközökkel) absztrakt, valamint rövid önéletrajz megküldésével

Előadási téma: a határon túli magyar kisebbségek védelmének kérdésére vagy általánosan a nemzeti kisebbségek védelmére fókuszáló jogi vagy más releváns társadalomtudományi (pl.: politológiai) előadásokat várunk, akár a nemzeti jog, akár az uniós vagy nemzetközi jog perspektívájából. Az előadás időtartama: 15-20 perc. Az előadás nyelve: magyar vagy angol.

A konferencián való részvétel, valamint jelen felhívásban kínált előadási és publikálási lehetőség ingyenes.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.