2022. október 10., 13:22
Frissítve: 2022. okt. 10. 17:50

Késsel támadt osztálytársára egy középiskolás Budapesten

Életveszélyes sérülést szenvedett az a 18 éves fővárosi középiskolás, akit egy késsel többször nyaktájékon szúrt egy osztálytársa hétfő délelőtt egy I. kerületi technikumban

Már errefelé is?
Illusztráció
Fotó: Twitter

A támadót a helyszínen elfogták, őrizetbe vették és emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. A gyanúsított megtagadta a vallomást.

A rendőrségre nem sokkal fél 9 előtt érkezett bejelentés a bűntényről. A támadót, aki szintén tanuló, a helyszínen elfogták, a rendőrök kihallgattak továbbá 13 tanút, köztük több tanulót.

A nyomozók átkutatták a támadó táskáját, amelyben kalapácsot és ollót is találtak.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a sérültet a mentők kórházba vitték.

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) hétfő délután az MTI-nek megerősítette, hogy az eset a BGSZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt. Azt írták: az esetnek semmilyen előzménye nem volt.

A közleményükben - a későbbi rendőrségi bejelentéssel ellentétben - az szerepel, hogy "a sértett tanulónak 8 napon belül gyógyuló sérülései vannak".      
Kitértek arra, az eset után az intézmény igazgatója a tantestületet és a diákokat is iskolagyűlés keretében tájékoztatta a történtekről. A tanulók számára szükség esetén iskolapszichológus is rendelkezésre áll - tudatta az iskola.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.