2023. július 28., 08:16

Biztonsági témákról tárgyalt Budapesten négy ország rendőrfőkapitánya

A magyar Országos Rendőrfőkapitányság főparancsnokának meghívására Budapesten találkoztak Szlovákia, Horvátország, Szlovénia és Románia rendőrfőkapitányai. A találkozón megvitatták az aktuális biztonsági témákat, és értékelték a kölcsönös együttműködést – tájékoztatott a szlovák rendőrség a közösségi oldalán.

Rendőrfőkapitányok találkozója Budapesten
Fotó: Facebook/Szlovák Rendőrség

„Pintér Sándor belügyminiszter részvételével több aktuális biztonsági téma is szóba került, különös tekintettel a balkáni útvonalon átívelő másodlagos tranzitmigrációra és annak Európa és térségünk biztonságára gyakorolt ​​hatásaira” – olvasható a rendőrség bejegyzésében.

Rendőrfőkapitányok találkozója Budapesten
Hamran István országos rendőrfőkapitány és Pintér Sándor belügyminiszter
Fotó:  Facebook/Szlovák Rendőrség

A találkozón értékelték a kölcsönös rendőri együttműködést is, és általános megállapodást fogadtak el annak további intenzív folytatásáról. A magyar rendőrök a nagy sportrendezvények szervezésében szerzett több éves tapasztalataikat is megosztották a többiekkel.

Rendőrfőkapitányok találkozója Budapesten
Fotó:  Facebook/Szlovák Rendőrség

A jelenleg is zajló Formula-1-es Magyar Nagydíj biztonsági intézkedéseit is bemutatták. „Hamran István szlovák rendőrfőkapitány a verseny helyszínén üdvözölte a szlovák rendőrség tagjait, és megköszönte elkötelezettségüket és azt a munkát, amit nemcsak itthon Szlovákiában, hanem külföldön is végeznek” – állt még a bejegyzésben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.