2020. szeptember 25., 19:49

A magyar kormányfő Trump esélyeiről és a Brexitről nyilatkozott

Meggyőződésem, hogy Donald Trump fogja megnyerni a november 3-ai amerikai elnökválasztást – mondta a magyar kormányfő a Reuters brit hírügynökségnek adott pénteki interjújában.

Orbán Viktor
Orbán Viktor
Fotó: Yves Herman/Reuters

Kivételesen jó a kapcsolatunk Trumppal – mondta Orbán Viktor, majd kérdésre válaszolva rámutatott, ha mégis a demokrata párti Joe Biden nyer végül, akkor valószínűleg alacsonyabb lesz a nyitottság, a szívélyesség, a kölcsönös segítség szintje.

Kiemelte, hogy Trump győzelme esetén az Európai Uniónak normalizálnia kell a kereskedelmi kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve rendeznie kell az amerikai csapatok hosszú távú európai állomásozásának kérdését. Trump győzni fog – fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán: bátor döntés volt a britek távozása, de Magyarország nem fog kilépni az EU-ból

Bátor döntés volt az Egyesült Királyság távozása az Európai Unióból, de Magyarország nem fogja ezt az utat követni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában.

A kormányfő úgy vélekedett, hogy az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, ugyanis nem bánt megfelelően a szigetországgal.

„A Brexit a brit nép bátor döntése, miszerint maga akar dönteni a sorsáról (…) A britek nagyságának bizonyítékaként tekintünk erre” – fogalmazott.

Mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezt az utat kövessük”

– mondta Orbán, hozzátéve, Magyarország túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba.

Aláhúzta, hogy az Európai Unió támogatottsága a számos vitás kérdés, például a migráció vagy a jogállamiság ügye ellenére is rendkívül magas Magyarországon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.