2021. május 6., 13:46

A DK kikérte az SZFE kuratóriumi tagjainak díjazásáról szóló adatokat

A Demokratikus Koalíció megszerezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) kuratóriumi tagjainak díjazásáról szóló adatokat - jelentette be a párt ferencvárosi és józsefvárosi országgyűlési képviselőjelöltje.

Manhalter Dániel kutakodott
Manhalter Dániel
Fotó: Facebook/Manhalter

Manhalter Dániel csütörtöki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az SZFE kuratóriumában "is a fideszes kegyenceket tartják ki közpénzből". Hozzátette, Oláh Lajos DK-s parlamenti képviselő közérdekű adatigénylést nyújtott be az adatokért, de a kérést az illetékesek nem teljesítették a megadott határidőre. A politikus elmondta, az ügyben pert is indítottak, az intézmény azonban még a bíróság döntése előtt kiadta a papírokat.

Vidnyánszky Attila kuratórumi elnök, valamint Világi Oszkár, Rátóti Zoltán, Lajos Tamás László és Bacsa György kuratóriumi tagok havi 1,3 millió forintot (kb. 3700 euró) kapnak - közölte Manhalter Dániel. Hozzátette, Windisch László felügyelőbizottsági elnök havi 780 ezer, míg Nemcsák Károly és Szapáry György felügyelőbizottsági tag havi 650 ezer forintot kap; szintén havi 650 ezer jár a vagyonellenőrként dolgozó Martonyi Zoltán jogásznak.
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.