2020. augusztus 3., 13:48

Vezetőváltás a Škodánál

A Volkswagen dél-afrikai érdekeltségének igazgatója, Thomas Schäfer veszi át a Škoda vezetését, és a tömegtermék modellekre összpontosítja a cég profilját - jelentette be hétfőn a Volkswagen AG leányvállalata, a cseh Škoda autógyár.

Škoda Octavia 3 Style G-TEC
Fotó: Vas Gyula

Thomas Schäfer az afrikai autógyártók szakmai képviseletének vezetője is volt.

Elődje, Bernhard Maier öt évig vezette a Škoda autógyárat és július 31-én vált meg hivatalától.

Thomas Schäfer 2012-ben igazolt át a Daimlertől a Volkswagenhez és kezdetben a külföldi autógyártást koordinálta a konszernnél. Három év elteltével átvette a Volkswagen dél-afrikai érdekeltségének vezetését, ahol új termelőkapacitást épített ki és kiterjesztette az értékesítési hálózatot.

A Volkswagen konszern vezére Herbert Diess már korábban megfogalmazta Bernhard Maier lehetséges utódjával szemben támasztott követelményeket: a Škoda ugyanis szerinte nem volt "kellőképpen agresszív" a nagy volumenű modellek piacán olyan konkurensekkel szemben, mint a dél-koreai és a francia autógyártók.

Nincs értelme egy harmadik prémium márkát létrehozni a konszernen belül"

- mondta.

A Škoda nagy bevételtermelő részlegnek számít a konszernen belül. A márka tavaly 1,24 millió autót értékesített világszerte. A cég az idei első fél évben is pozitív működési eredményt gazdálkodott ki a járványvédelmi üzemleállások és az értékesítési csatornák befagyása ellenére is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.