2021. november 8., 08:47

Új Kia Sportage: Megkezdődött a sorozatgyártás

November elején megkezdődött az ötödik generációs Kia Sportage sorozatgyártása a cég zsolnai üzemében. A szlovákiai gyárat a márka legkorszerűbb üzemeként tartják nyilván, ahol 2006 óta gyártják a közkedvelt szabadidő-autót, és eddig 3 nemzedéke gördült le a futószalagjairól, összesen több mint kétmillió példányban.

Kia Sportage
Fotó: KIA

Az új Sportage tervezésénél minden eddigi változatnál jobban figyelembe vették az európai vásárlóközönség ízlésvilágát. Ezzel párhuzamosan a legkorszerűbb környezetkímélő hajtásmódokat kínálja az autó:

a vásárlók az 1,6-os T-GDi benzinmotor 48 voltos lágy hibrid, konnektorból is tölthető plug-in hibrid, valamint automatikus működésű teljes hibrid kombinációja közül választhatnak.

 A motorkombinációk eljesítménye 150-től 265 lóerőig terjed, és hatfokozatú kézi, vagy hétfokozatú kétkuplungos automata váltóval társíthatók. A konnektoros hibrid változat tisztán elektromos hatótávolsága elérheti az 50 kilométert.

Kia Sportage
Fotó:  KIA

Az autó belterét egy nagy felületű ívelt kijelző uralja, amely komplex információkat nyújt a vezető számára, a megszokott ábrázolásmódoknál sokkal attraktívabb és áttekinthetőbb megjelenítésben.

Magától értetődő az összes fejlett vezetéstámogató rendszer, amelyeket többségét már az új Sorentóban megismerhettük. Végezetül még annyi, hogy a zsolnai üzemben front- és összkerékhajtással, illetve GT-Line kivitelben is gyártani fogják a Kia legkeresettebb szabadidő-autójának legújabb változatát.

Kia Sportage
Fotó:  KIA
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.