2022. június 13., 09:44

Range Rover Sport: 530 lóerő csúcsteljesítmény

A múlt héten Szlovákiában is bemutatták a Range Rover Sport legújabb generációját. Az autó méreteiben valamivel kisebb a szintén új Range Rovernél, de nevéhez híven attól sportosabb fazonnal büszkélkedhet.

Range Rover Sport
Fotó: Land Rover

Ismertetését kezdjük a luxus SUV-k átlagához képes szokatlanul gazdag típusválasztékkal: a hajtásláncok és a szereltség kombinációinak köszönhetően összesen 13 különböző kivitelben lehet megrendelni, 93 777 és 130 609 (illetve adó nélkül 78 147 és 108 840) euró közötti árakon.

Range Rover Sport
Fotó:  Land Rover

A motorkínálat lágy vagy konnektoros hibrid technikájú benzin- és dízelmotorokból áll, 249-től 530 lóerőig. A plug-in verziók tisztán elektromos hatótávolsága optimális esetben akár a 80 kilométert is elérheti.

Range Rover Sport
Fotó:  Land Rover

Folytassuk a beltérrel, amelyben a vezető előtt 13,7 hüvelykes digitális műszerfal tündököl, de még ennél is nagyobb felületű a széles, 13,1 colos központi kijelző. Az autó különlegessége, hogy szenzorai 3 km távolságig olvassák az utat, és ahhoz igazítják a navigációt, valamint sötétedés után a fényszórók világítási szögét is.

Range Rover Sport
Fotó:  Land Rover

Ami a szereltséget illeti, részletes ismertetésére e helyütt nincs mód, de mindenképpen említést érdemel az opciós Meridian Signature hifi, a maga 29 (!!!) hangszórójával, amelyek közül néhány a belső zajok ellenfázisú kioltására szolgál.

Range Rover Sport
Fotó:  Land Rover

Standard tartozék viszont az automatikus kormányzású hátsó futómű, amely manőverezéskor az első kerekekkel ellenkező, országúti kanyarodáskor pedig azokkal megegyező irányba fordítja el a hátsó kerekeket. Előbbi tulajdonságának köszönhetően a méretes jármű fordulóköre nem nagyobb egy MINI Cooperénál. Terepen pedig a márkára jellemző fejlett összkerékhajtáson kívül a 221 és 295 mm között megválasztható hasmagasság is segíti az autót.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.