Nyolc év múlva már csak elektromos autókat gyárt a Volvo

2021. március 2., 17:19
ma7 | MTI

A következő évtizedben már csak elektromos autókat fog gyártani a Volvo - jelentette be a kínai tulajdonban lévő svéd autógyár kedden.

Volvo
Fotó: TASR/AP

A Volvo Cars minden belsőégésű motoros modelljét kivezeti a piacról 2030-ig,

beleértve a hibrid hajtásláncú modelleket is.

Hosszú távon nincs jövője a belsőégésű motornak

 - nyilatkozta Henrik Green, az autógyár technológiai igazgatója. Az elektromos hajtású autók gyártására való teljes átállás tervét az elmúlt években az elektromos mobilitás iránt ugrásszerűen megnőtt kereslet ihlette meg - mondta.

A sikeres működéshez nyereséget termelő növekedésre van szükség.

Ezért aztán a csökkenő volumenű üzletág helyett a jövő technológiáiba invesztálunk inkább, az elektromos hajtáslánc technológiába és a digitalizációba” - idézi a közlemény Hakan Samuelsson vezérigazgató nyilatkozatát.

A Volvo tavaly mutatta be első teljesen elektromos XC40 Recharge modelljét. Második teljesen elektromos modelljét, a C40-et kedden mutatja be a Volvo.

A Volvo globális értékesítésének a felét 2025-re teljesen elektromos autók adják majd, a másik felét pedig hibrid járművek.

A Volvo Cars emellett forgalmának a súlypontját fokozatosan internetes értékesítési csatornára helyezi át. A teljesen elektromos modellek kizárólag a Care by Volvo platformon lesznek majd elérhetőek. A világszerte működő 2400 márkakereskedő a jövőben csak szerviz szolgáltatásokat nyújt majd és az online vásárlások lebonyolításában nyújt majd segítséget ügyfeleinek.

A Volvo Cars svédországi autógyártó vállalatot a kínai Zhejiang Geely Holding Group 2010-ben vásárolta meg az amerikai Ford konszerntől.

Kövesse facebook oldalunkat is!