2024. február 2., 15:23

Nincs megállás, tovább nőttek az üzemanyagárak

Rossz hír a sofőröknek, egymást követő második hete növekedtek az üzemanyagárak. 

Tankolás
Fotó: Pexels

A gázolaj és a 98-as benzin ára az elmúlt nyolc hetet figyelembe véve most a legmagasabb, míg a 95-ös benzinért az utóbbi tíz hetet figyelembe véve most kell a legtöbbet fizetnünk. A szlovák statisztikai hivatal adatai szerint a gázolaj ára az előző héthez képest 0,043 euróval drágult, így most literjéért 1,554 eurót kérnek el.

A 98-as benzin ára jelenleg 1,767 euró, ami 0,023-as emelkedést jelent, míg a 95-ös benzin 1,575 euró körül mozog, így a legtöbbek által tankolt üzamanyag ára is 0,024 euróval növekedett.

A tavalyi év hasonló időszakával összehasonlítva nem figyelhető meg jelentős változás az üzamanyagok árában, mindössze a gázolaj árában jegyeztek fel 3,2%-os csökkenést.

A járművek meghajtására szolgáló gázok esetében volt tapasztalható számottevőbb árcsökkenés az előző évhez képest, a cseppfolyósított földgáz (LNG) 44%-kal, az autógáz (LPG) pedig 10%-kal esett vissza. Az XTB befektetési és pénzügyi technológiai vállalat elemzői szerint a következő héten stabilizálódhat az üzemanyag ára, illetve akár minimális árcsökkenéssel is számolhatunk. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.