2022. május 23., 20:25

Folytatja haszonjárművei villamosítását a Ford

A Ford a napokban bemutatta teljesen új, tisztán elektromos hajtású E-Transit Custom modelljét, amelynek sorozatgyártása a tervek szerint 2023 második felében kezdődik a konszern törökországi üzemében.

E-Transit Custom
Fotó: Ford

A Transit Custom leköszönő generációja Európa legkelendőbb furgonja volt. Új változata az első lesz a Ford négy új elektromos haszongépjárműve közül (Transit Custom, Transit Courier, Tourneo Custom, Tourneo Courier), amelyek 2024 végéig kerülnek forgalomba. Hatótávolságukat – az új WLTP szabvány szerint – egységesen 380 kilométerben adja meg a gyártó. A járművek akár 2000 kg-os utánfutót is képesek lesznek vontatni, Pro-Power Onboard nevű fedélzeti rendszerük pedig árammal látja el az autóra kívülről rácsatolt fogyasztókat, szerszámokat és egyéb eszközöket.

Ford töltés
Fotó:  Ford

Magától értetődő lesz az egyenáramú gyorstöltés lehetősége, amely fél óra alatt a csaknem teljesen lemerült akkumulátort is 80%-os kapacitásra (305 km-es hatótávolságra) képes feltölteni. Ami a motorokat illeti, az E-Transitnál bevezetett 135 és 198 kW-os erőforrásokra számíthatunk, de e téren közelebbi adatokat a gyártó még nem hozott nyilvánosságra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.