lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2023. október 3., 13:57

Fizetéstől fizetésig él az emberek több mint háromnegyede Szlovákiában

Minden aktuális bevételét elkölti, esetenként pedig megtakarításaihoz is hozzányúl vagy kölcsön felvételére is rászorul az emberek 76 százaléka Szlovákiában – derült ki egy az öreg kontinens húsz országában, júliustól szeptemberig végzett felmérésből, amelyben ezer szlovákiai fogyasztót is megkérdeztek.

pénztárca
Fotó: ma7

Az Intrum, kinnlevőség kezelő vállalat által nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy Szlovákiában csupán a megkérdezettek 24 százaléka állította azt, hogy a havi kiadásainál magasabb bevételekkel rendelkezik. Ugyanakkor a felmérésben hasonló mértékben,

25 százaléknyian vallották be azt, hogy az elmúlt 12 hónapban legalább egy számlájuk befizetésével késlekedtek,

mintegy 10 százalékuk pedig azt mondta az elmúlt egy évben legalább egy számlájukat egyáltalán nem fizették be.

Bár a szlovákiai számok is lesújtóak, megdöbbentő, de nem a legrosszabbak az öreg kontinensen, Németországban ugyanis aktuálisan a megkérdezettek 83 százaléka él fizetéstől fizetésig vagy akár a megtakarításaihoz nyúlva vagy kölcsön felhasználásával, az ebbe a helyzetbe kényszerültek emberek a legmagasabb arányban Görögországban élnek – a felmérés szerint.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.