magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2024. május 10., 17:51

Derült égből villámcsapás - rossz hírek érkeztek a töltőállomásokról

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy csökkenésnek indultak az üzemanyagárak. Nos, ez a tendencia nem tartott sokáig, a pénteki napon megállt az áresés. 

üzemanyag tankolás benzin
Fotó: Pixabay

A folyamatos árcsökkenés két hétig tartott, a sofőrök többsége pedig abban reménykedett, hogy tovább folytatódhat ez a tendencia. Nekik most csalódniuk kell, bizonyos ideig biztosan nem csökkennek tovább az üzemanyagárak. A benzin és a gázolaj ára április végén és május elején stabilizálódott.

Évközi viszonylatban nézve idén 8%-kal fizetünk többet az üzemanyagért, mint tavaly ilyenkor. A 18. héten tehát nem történt jelentősebb változás az üzemanyagárakban, a 95-ös 1,660 euró, a 98-as benzin literenkénti ára pedig 1,876 euró volt. A gázolaj árában sem tapasztalhatunk jelentősebb differenciált, maradt 1,54 eurós szinten.

És, hogy mi várható a folytatásban? A kőolaj piaci ára ugyan csökkenő tendenciát mutat, a jó idő és a motoros szezon beköszöntével azonban nem számolhatunk jelentősebb árcsökkenéssel a közeljövőben. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.