magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2024. május 5., 16:43

Üres a tank? – most éri meg feltölteni

Jó hírek érkeztek a töltőállomásokról, az előző héthez képest az üzemanyagárak jelentősen csökkentek.

Benzin
Képünk illusztráció
Fotó: Unsplash.com

Egymást követő második hete csökkennek az üzemanyagárak, a mostani héten azonban jelentősebb ez a csökkenés. A gázolaj ára például január közepe óta most a legalacsonyabb. Akik hagyományos benzint tankolnak, azoknak is most éri meg tankolni, ez ugyanis az elmúlt hónapot is figyelembe véve most kerül a legkevesebbe.

Évközi viszonylatban viszont már nem ilyen rózsás a helyzet, a Szlovák Statisztikai Hivatal kimutatásai szerint a tavalyi évhez képest 6%-os áremelkedés volt megfigyelhető.

Jelenleg a 98-as benzinért 1,877 eurót, a 95-ért pedig 1,659 eurót kérnek el a töltőállomásokon, ami mindkét esetben 3,5 cent árcsökkenést jelent. A gázolaj literenkénti ára aktuálisan 1,541 euró körül mozog, ez három centtel evesebb mint az elmúlt héten. Marek Nemky elemző szerint az elkövetkező hetekbe tovább javulhat a helyzet, valószínűleg még olcsóbban tankolhatunk majd.

Mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára nagyjából két centtel csökkenhet"

– jegyezte meg Nemky. 

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.