2021. november 13., 19:43

Zsolnán is folytatódott a Radványi-legénység veretlenségi sorozata és az élre állt a KFC

Idegenbeli döntetlennel zárták az őszi idényt komáromi lila-fehérek ezzel ideiglenesen a tabella élére ugrott a Radványi-legénység vasárnapig biztosan, amikor a Zólyombrézó a Nádasfő otthonában lép pályára.

KFC
Fotó: Karol Scholtz

A hétközi bravúros kupasiker után, szombaton már bajnoki forduló várt a komáromi lila-fehérekre. A KFC idegenben a Zsolna tartalékcsapatának otthonában vendégszerepelt. A komáromiak remek formában érkeztek a találkozóra, hiszen szerdán a DAC után az élvonalbeli Nagymihályt is nagy meglepetésre búcsúztatták a Szlovák Kupából és bejutottak a nyolcaddöntőbe.

A lila-fehérek a Zsolna elleni mérkőzést megelőzően 9 bajnoki mérkőzés óta nem szenvedtek vereséget, ami a kupamérkőzéssekkel együttvéve 11 mérkőzésre rúgott.

A komáromiak legutóbb szeptember elején kaptak ki a Besztercebányától. A találkozó első komoly lehetősége a Zsolna előtt adódott, Jibril lehetőségét Bréda nagy bravúrral hatástalanította, de ennek ellenére a komáromiak játszottak aktívabban. Az első negyedóra végén egy beadás után a hazaiak játékosa, Myslovič fejelt a komáromi kapu fölé. A 18. percben az első komoly komáromi lehetőség gólt eredményezett, a vendégek vezető gólját Tóth Gábor szerezte. Négy perccel később ismét Druga centerezett középre, de Tóth ezúttal a kapu mellé célzott. A 24. percben komoly egyenlítési lehetőséget szalasztottak el a hazaiak, Jibril fejese nem sokkal kerülte el Bréda kapuját. A komáromi vezetés megszerzése után a hazaiak próbálkoztak, de az első félidőben nem sikerült a Zsolnának az egyenlítés, így egygólos komáromi vezetéssel zárult az első félidő.

Szünetet követően a hazaiak tovább ostromolták a komáromi kaput, a 48. percben Filip Mráz próbálkozását tolta szögletre Bréda kapus.

A zsolnaiak nagyon aktívan kezdték a második félidőt és benne volt a játékukban az egyenlítés. A 54. percben újabb Bréda bravúrral a komáromiak elkerülték a gólt, ezúttal Matuš Rusnák lövését védte a komáromi hálóőr. Négy perccel később a házigazdáknak végül összejött az egyenlítő találat, Patrik Iľko révén. A komáromiak passzív játéka a második félidő elején nem fizetődött ki, azonban az egyenlítő gól után a lila-fehérek is egyre többet támadtak. A vendégek mestere, Radványi cserékkel próbálta offenzívebbé tenni csapata támadójátékát és pályára küldte Ganboldot és Györgyit is. A mérkőzés hajrájában a hazaiak kis híján megfordították a találkozót, a csereként beálló Gerebenits megpattanó lövése nem sokkal kerülte el a komáromi kaput. A hajrában a komáromiak csapatkapitánya a győztes gólt is megszerezhette volna a lila-fehéreknek, de lövése a keresztlécen csattant.

Döntetlennel zárta az őszidényt a KFC és ideiglenesen a tabella élére ugrottak a lila-fehérek és vasárnapig biztosan ott maradnak.

A lila-fehérek veretlenségi sorozat immáron 10 bajnoki mérkőzésre nőtt a zsolnai döntetlennel és összességében minden sorozatot tekintve 12 mérkőzése nem kapott ki a Radványi-legénység.

II. liga, 16. forduló:

MŠK Zsolna B - Komáromi FC 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Iľko (58.) ill. Tóth G. (18.)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.