lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. június 30., 20:20

Zempléni neveléssel erősíthet a DAC

A Konferencia-liga selejtezőiben érdekelt dunaszerdahelyi sárga-kékek gőzerővel készülnek a grúz Dila Gori elleni párharcra. Az Adrian Guľa vezette szakmai stáb pedig új játékosokat is kiszemelt a keret megerősítésére.

trusa
Matej Trusa a zempléni sárga-kékek színeiben
Fotó: mfkzemplin.sk

A legújabb kiszemelt a cseh Viktoria Plzeň szlovák U21-es válogatott játékosa, Matej Trusa. A 22 esztendős támadó az elmúlt napokban a DAC edzőközpontjában is feltűnt, sőt a Rapid Bukarest elleni mérkőzést már a helyszínen tekintette meg.

Trusa a zempléni Nagymihály nevelése, 2022 februárjában igazolt a cseh Fortuna Ligában szereplő Viktoria Plzeň gárdájához, és rögtön cseh bajnoki címet ünnepelhetett a pilseniekkel.

A zempléni tehetség 2019 és 2022 között a szlovák Fortuna Ligában 61 mérkőzésen 13 gólt szerzett. Jelenleg a szintén cseh Hrádec Králove együttesénél szerepel kölcsönben egészen 2024 nyaráig. Trusa a legutóbbi idényben minden sorozatot tekintve 27 mérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett.

A szezont még a Plzeň színeiben kezdte, majd kölcsönadták a szintén élvonalbeli gárdának. A pilseniekkel a Bajnokok Ligája selejtezőiben is pályára léphetett három mérkőzésen a finn HJK Helsinki és a moldáv FC Sheriff elleni párharcon.  A Hrádec Králove színeiben az elmúlt idényben 16 mérkőzésen lépett pályára a szlovák utánpótlás-válogatott támadó.

Matej Trusa a szlovák U21-es válogatottnak is erőssége, hiszen 2020-as bemutatkozása óta 15 mérkőzésen 9 gólt szerzett.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.