2024. február 26., 14:01

Xisco Muñoz: Mi vagyunk a DAC, és tudjuk, milyenek az elvárások velünk szemben

Harmadik tavaszi meccsén is veretlen maradt a DAC, miután a Zólyombrézó otthonából egy ponttal távoztak a sárga-kékek és újabb lépéssel kerültek közelebb a felsőházhoz a dunaszerdahelyi sárga-kékek. A lefújást követően a DAC spanyol vezetőedzője Xisco Muñoz is értékelt.

Xisco Munoz
Fotó: dac1904.sk

A Szakolca és a Nagyszombat elleni győzelmeket követően ezúttal a Zólyombrézó ellen szerzett értékes pontot a DAC, ezzel tavasszal továbbra is veretlenek a sárga-kékek. A dunaszerdahelyi együttes az alapszakasz utolsó fordulóját jó helyzetből várhatja, hiszen a negyedik helyen állnak és két ponttal megelőzik a felsőházért harcoló közvetlen riválisokat. A találkozót követően a DAC spanyol mestere Xisco Muñoz is elismerte, az első félidőben nem játszottak jól és nem tudtak ellenszert találni a hazaiak játékára.

Úgy érkeztünk ide, hogy tudtuk, mire számíthatunk. A hazaiak edzőjének gratulálok azért a taktikáért, mellyel pályára küldte a csapatát. Tudtuk, miben erősek, milyen intenzitással játszanak, hogyan nyerik a párharcokat és mennyire felkészültek. Három éve ugyanaz a személy a csapat edzője, ezért nem véletlen, hogy sok jó elemet tudnak felmutatni a játékukban. Ezzel tisztában is voltunk. A mai meccsen is láttuk, hogy sok dologban kell még javulnunk. Az eredménynek örülök, az első félidőnek viszont annyira nem, mert tudom, hogy ennél jobban is tudunk játszani. Értem, hogy nyomás alatt nem könnyű, ezért továbbra is keményen kell dolgoznunk”

kezdte értékelését a zólyombrézói döntetlen után a DAC vezetőedzője.

A 43 esztendős spanyol tréner elmondta kiélezett a bajnokság, hiszen az utolsó körben dől csak el ki jutnak a felsőházba. Muñoz kiemelte tudják milyenek az elvárosok a csapattal szemben, melyeknek meg kell felelniük.

„Nagyon kiélezett a bajnokság, hiszen az alapszakasz utolsó körében dől csak el, kik jutnak a legjobb hat közé. De mi vagyunk a DAC, és tudjuk, milyenek az elvárások velünk szemben, melyeknek meg kell felelnünk. Amivel elégedett vagyok, és amiért meg kell dicsérjem a játékosaimat, az az, hogy ez volt a hetedik meccsem, és ennyi idő alatt még csak három gólt kaptunk. Ez volt az ötödik olyan találkozó, amikor nem rezdült a hálónk. Köszönöm a srácoknak, és gratulálok nekik ezért. Úgy gondolom, hogy a nézők ma egy jó meccset láthattak.” - értékelte a zólyombrézói dönetlent XiscoMuñoz.

A DAC az előttünk álló héten két alkalommal is hazai pályán lép pályára, szerdán a Szlovák Kupa negyeddöntőjében a Rózsahegy gárdáját fogadják Vitálisék, míg a szombaton az alapszakasz zárófordulójában a Zsolna látogato a MOL Arénába.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.