2024. február 25., 19:57

Döntetlenezett Zólyombrézón a DAC, az utolsó körben hazai pályán harcolhatják ki a felsőházat

A felsőházi rájátszásért harcban álló két gárda feszült egymásnak vasárnap este a Niké Liga 21. fordulójában zárómérkőzésén, miután a tabella hetedik helyen álló Zólyombrézó hazai pályán látta vendégül a negyedik helyezett DAC együttesét, de a csapatok között mindössze két pont volt a különbség a fordulót megelőzően.

DAC-Zólyombérzó
Gavrić hosszú sérülés után térhetett vissza a pályára
Fotó: dac1904.sk

A felsőházi rájátszás szempontjából újabb döntő fontosságú mérkőzésre került sor, ugyanis a DAC idegenben a Zólyombrézó otthonában lépett pályára. A sárga-kékek a Világi-éra alatt másodszor kezdték a tavaszt két győzelemmel, tavasszal hazai pályán a Szakolcát győzték le, majd az elmúlt fordulóban a kerületi rivális, Nagyszombat otthonában az elmúlt időszak legfontosabb győzelmét szerezték.

Győztes csapaton ne változtass, ezt az elvet vallotta a spanyol Xisco Muñoz is, aki mindössze egy helyen módosított a nagyszombati kezdőhöz képest és az eltiltott Matej Trusa helyére a horvát Ivan Dolček került be.

A kispadon viszont ott lehetett a hosszú sérüléséből felépülő szerb Željko Gavrić és a tavaszi szezon kezdete előtt a keretből kikerülő Miroslav Káčer.

A magyar játékosok közül ezúttal is Vitális Milán került be a kezdőbe, valamint a DAC kezdőjében egyetlen szlovák futballista Milan Dimun kapott lehetőséget.

A DAC aktívan kezdte a találkozót és többet birtokolta a labdát a találkozó elején. A nyolcadik percben Kacharaba hazaadása után Popović hozta rá a szívbajt a dunaszerdahelyi szurkolókra, mivel a labda kis híján megtréfálta a DAC kapusát, de szerencsére csak szögletre pattant. A szögletből pedig a hazaiak egy gólszerzési lehetőséget is kialakítottak, de a sárga-kékek védői tisztázni tudtak. A 11. percben az első dunaszerdahelyi kaput eltaláló lövéssel Andzouana próbálta meglepni a hazaiak kapusát, de Rehák résen volt és hárított. Az első negyedórát Jürgens lövése zárta le, ami nem talált kaput. A folytatásban a vasgyáriak egyre többet támadtak, a 28. percben pedig Kováčik próbálkozását Popović másodjára tudta csak fogni. A hazaiak egyre bátrabbak lettek és a 36. percben a találkozó addigi legnagyobb lehetőségét szalasztotta el Assinor, miután Bajo beadása után éppenhogy a DAC kapuja mellé bólintott.

A DAC mestere Xisco Muñoz láthatóan nem volt elégedett csapat első félidei játékával és folyamatosan instrukcióval látta el együttesét. Az első játékrész hajrájában sem változott az eredmény, ami gól nélküli állást jelentett a szünetre.

Szünetről visszatérve a sárga-kékek vezetőedzője két cserét is eszközölt, Dolček helyére Yapi érkezett, valamint Koné-t a horvát Barišić váltotta a támadószekcióban. A DAC jól állt bele a második játékrészbe és egy veszélyes lehetőség is adódott rögtön a sárga-kékek előtt a második félidő elején, Vitális lapos gurítása azonban centikkel suhant el a jobb kapufa mellett. Nem sokkal később a házigazdák is helyzetbe kerültek, Kováčik lövése az egyik dunaszerdahelyi védőről pattant szögletre.

"Maďari za Dunaj!", azaz: "Magyarok a Duna mögé!"– kezdtek rá a hazaiak a hatvanadik perc környékén, amire egy hangos: "Hajrá, Magyarország!" - volt a válasz a csapatot elkísérő dunaszerdahelyi drukkerektől.

A nehéz időjárási körülmények is megnehezítették a csapatok dolgát, a találkozó elejétől zuhogó eső. A 66. percben Kováčik a csúszós talajú pályát kihasználva egy távoli lövéssel próbálta meglepni a DAC kapusát, de próbálkozása nem talált kaput. A hajrába fordulva két dunaszerdahelyi lehetőség is adódott a gólszerzésre, előbb Andzouana beadásából Jürgens nem tudott gólt szerezni, majd nem sokkal később Dimun lövése nem talált kaput. Az utolsó negyedórára a hosszú ideig harcképtelen Željko Gavrić is beállt, akinek ezek voltak első percei a tavaszi szezonban.

A mérkőzés utolsó perceiben a hazaiak előtt ott volt a nagy lehetőség, hogy megszerezzék a három pontot, de Galčik nem volt elég higgadt, pedig egy óriási lehetőséget szalasztott el a gólszerzésre.

A hátralévő időben pedig egyik gárda sem tudott betalálni, ami végül gól nélküli eredménnyel zárult. A DAC ezzel még nem biztosította be helyét a felsőházban, amit jövő héten hazai pályán az alapszakasz utolsó fordulójában tehetnek meg a sárga-kékek a Zsolna ellen.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), alapszakasz, 21. forduló:

FK Železiarne Zólyombrézó - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 0-0

Zelpo Aréna, Zólyombrézó, v.: Kráľovič - Hancko, Pozor

Gólszerzők:

Sárga lapok: 23. Paraj, 62. Bajo, ill. 43 Dimun

Zólyombrézó: Rehák - Bartoš, Bakaľa  Mielke - Kováčik, Chyla (68. Faško), Bajo, Sanusi (83. Okunola) - Paraj - Kabongo (73. Talakov), Assinor (83. Galčík)

DAC: Popović - Gruszkowski (66. Mendez), Kacharaba, Brunetti, Andzouana - Jürgens (83. Káčer), Dimun, Vitális - Dolček (46. Yapi), Koné (46. Barišić), Ramadan (78. Gavrić)

A 21. forduló további eredményei:

Február 23., péntek:

FC Kassa – MFK Szakolca 2-1 (2-1)

Február 24., szombat:

MŠK Zsolna – MFK Zemplén Nagymihály 1-1 (0-1)

FC Spartak Nagyszombat – MFK Dukla Besztercebánya 2-0 (2-0)

FC ViOn Aranyosmarót - MFK Rózsahegy 2-4 (2-2)

Február 25., vasárnap:

AS Trencsén - ŠK Slovan 0-2 (0-0)

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.