lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. június 16., 12:47

Végleg Dunaszerdahelyre igazolt a Fradi szerb játékosa

A DAC megegyezett a magyar bajnok Ferencvárossal a szerb Željko Gavrić átigazolásának ügyében, aki végleg a sárga-kékek játékosa lett, miután a csallóközi együttes kivásárolta ferencvárosi szerződéséből.

Željko Gavrić
Fotó: dac1904.sk

Sikeresen zárultak a DAC és a Ferencváros tárgyalásai a szerb Željko Gavrić átigazolásának ügyében, miután a Fortuna Liga legutóbbi idényének ezüstérmese megegyezett a magyar bajnok Ferencváros vezetésével és kivásárolták ferencvárosi szerződéséből Željko Gavrićot.

A 22 esztendős szerb szélső hosszútávú szerződést kötött a dunaszerdahelyi együttessel és 2026 nyaráig írta alá. Mint ismert Gavrič az előző idényben a Ferencváros együttesétől kölcsönben szerepelt a DAC színeiben, ahol jó játékkal meggyőzte Adrian Guľa vezetőedzőt és stábját.

Gyors és egy egyértelmű döntést hoztam, kiválóan érzem magam Dunaszerdahelyen, a csapattal pedig komoly célokat érhetünk el. Boldog és szerencsés vagyok, amiért a pályafutásom ebben a klubban folytatódik, ahol kiváló csapattársak és edzők vesznek körül. Meggyőződésem, hogy az elkövetkező idényekben komoly sikereket érünk majd el”

nyilatkozta a szerződése aláírását követően Željko Gavrić.

A 22 esztendős Gavrić a DAC egyik kulcsembere volt az elmúlt idényben, amely a sárga-kékek történelmének harmadik ezüstszezonját jelentette. Gavrić a teljes szezont tekintve 16 tétmérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben és négy gólt szerzett, a kupában és a bajnokságban is egyaránt 2-2 gólt szerzett. A fiatal szerb futballista a belgrádi Crvena Zvezda nevelése, 2021-ben igazolt a Ferencvároshoz és 15 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett.

Kölcsönjátéka során Željko megmutatta a minőségét. Sajnálatos sérüléséig a kezdőcsapatunk stabil tagja volt. Hatalmas erőfeszítéseket tettünk azért, hogy Željkót végleg leigazolhassuk, amit a sérülése bonyolította. Több szakorvosi véleményt is meghallgattunk, ezek alapján 3-4 héten belül rendben lesz. A klubnál mindenki nagyon várja, hogy együtt dolgozhassunk vele, és segítségével elérjük közös céljainkat és tovább fejlődjünk”

– mondta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója. 

Gavrić a DAC harmadik nyári igazolása, korábban a sárga-kékek két cseh futballista szerződtetését már bejelentették, Filip Kaša és Aleš Čermák személyében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.