2021. szeptember 22., 08:52

Szlovák Kupa: Nagy meglepetésre élvonalbeli csapatot ejtett ki a DAC farmcsapata

Óriási meglepetéssel indult a Szlovák Kupa harmadik fordulójának keddi játéknapja, ugyanis a DAC farmcsapata a Somorja, élvonalbeli gárdát búcsúztatott.

Somorja
Fotó: stksamorin.sk/Őry Tibor

A találkozó esélyesének az élvonalbeli Fortuna Ligás szeredi csapat számított, akik a Fortuna Liga kilencedik helyén állnak. A Szered ráadásul az idei bajnoki szezonban a DAC csapatát is legyőzte, így a DAC farmcsapatának számító Somorja nem számíthatott könnyű mérkőzésre.

Az első lehetőség is a szerediek előtt adódott, Popović labdája után Karrica került helyzetbe, de nem tudta góllal befejezni az akciót. A folytatásban is a Szered futballozott aktívan, de ezúttal elmaradtak a helyzetek, Michal Kuruc együttese szervezetten védekezett.

A kezdeti szeredi fölény után kiegyenlítettebb lett a játék, és a Somorja is aktívabb lett.

A somorjaiak aktivitása a 27. percben egy pontrúgást is eredményezett, Fuják beadása után Boateng fejelt a szeredi kapu fölé. Az első félidő hajrájában több kemény belépő után a játékvezető sárga lapokkal próbálta megfékezni az indulatokat. Az első félidőben nem született gól, így a döntés maradt a második félidőre.

A szeredik vezetőedzője egy hármas cserével próbálta csapata játékát felpörgetni, illetve mihamarabb döntésre vinni a dolgot. Igen ám, de a somorjai védelem remekül tette a dolgát, és

remek védekezésüknek köszönhetően a szeredi játékosok nem tudták áttörni a somorjai védelmet.

A mérkőzés 67. percében a vendégek előtt adódott lehetőség, de Karrica nem találta el a somorjai kaput. Húsz perccel a vége előtt Boateng passza után Leginus próbálkozott egy távoli lökettel, de nem sokkal tévesztett célt a somorjai futballista.

Negyedórával a vége előtt Potoma is helyzetbe került a vendégektől, de ebből sem született gól. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt a hazaiak megfogyatkoztak, miután Štefanka megkapta második sárga lapját, így idő előtt elhagyta a játékteret. A mérkőzés hátralevő részét a somorjaiak kivédekezték, így következhetett a lutrinak számító büntetőpárbaj.

A büntetőpárbaj első sorozatában máris előnybe kerültek a hazaiak, mivel Nagy Péter nem hibázott, viszont a vendégek játékosa Nikola Gatarić büntetőjét megfogta Trnovský.

A második sorozatban a hazaiak is hibáztak Oinkonomou révén, Yakubu lábbal hárított, ami után a szerediek kiegyenlítettek Popovićnak köszönhetően. A harmadik sorozatban mindkét csapat játékosai értékesítették a maguk büntetőjét, viszont a negyedik sorozatban Roman Haša hibázott, Vladimír Fuják pedig köszönte szépen, és értekesítette a büntetőt, ami a Somorja továbbjutását jelentette, nagy meglepetésre.

Szlovák Kupa, 3. forduló (legjobb 32 között):

FC STK 1914 Somorja (II.) - ŠKF Szered 0-0, büntetőpárbaj után 4-2

FC Námesztó (II.) - FK Pohronie Garamszentkereszt 0-3 (0-0)

FK Récse (III.) - AS Trencsén 0-3 (0-2)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!