2021. március 23., 19:37

Szlovák Kupa: A KFC kiütötte a DAC farmcsapatát a csallóközi rangadón

A koronavírus-járvány következtében a Szlovák Labdarúgó-szövetség döntése értelmében csak az élvonalbeli és másodosztályban szereplő gárdák folytathatják a Szlovák Kupa küzdelmeit. Az új sorsolás alapján, a negyedik fordulóban csallóközi rangadóra került sor, ugyanis Somorját a DAC farmcsapatát és a Komáromi FC-t összesorsolták.

Fotó: stksamorin.sk

A válogatott mérkőzések alatt szünetben sem maradtuk klubfoci nélkül, a Szlovák Kupa negyedik fordulójának keddi mérkőzésén csallóközi rangadóra került sor. A DAC farmcsapatának számító Somorja Nagytopolcsányban fogadta a Németh Szilárd edzette komáromi lila-fehéreket.

A mérkőzés első negyedórájában mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, a 12. percben a Somorja kis híján előnybe került, Nagy Péter helyzeténél a kapufa kisegítette a komáromi együttest. Ezt követően a játék képe kiegyenlítettebb lett, de a somorjai együttes többet próbálkozott.

A mérkőzés 35. percében a KFC előtt adódott két remek gólszerzési lehetőség, Matić jó 25 méteres gólba tartó lövését tolta ki a sarokból Valach, ami után Abrahám próbálkozhatott újból, de ezt is védte a somorjai hálóőr.
Két perccel később már gólnak örülhettek a lila-fehérek, Abrahám remek beadása Matić elé szállt, aki egy szép mozdulattal emelte át a somorjai kapust, a visszaérő Nagy Péter sem tudott már a gólvonalról menteni.
Egy perccel később Báez szinte azonnal kiegyenlíthetett volna, Leckéši egy remek védéssel szögletre mentett.
Az első félidő hajrájában az eredmény már nem változott, komáromi vezetéssel mehettek szünetre a felek.

Szünetről visszatérve a Somorja villant, méghozzá Báez szólója után a somorjai csapatkapitány ellen szabálytankodtak a komáromi védők, amiért járt a büntető.
A megítélt tizenegyest Rymarenko értékesítette.

Az egyenlítő gól után felpörögtek az eseményék és az 59. percben tiszta góltól mentette meg Juraj Pančík a somorjai együttest, miután Saláta Kornél próbálkozását a gólvonalról fejelte ki a somorjai játékos.
A 65. percben óriási somorjai lehetőség maradt ki, Rymarenko lövése a kapufán csattant, így elmaradt a fordítás.

Három perccel később a 68. percben a KFC ismét megszerezte a vezetést, miután a somorjai védelem nem tudott tisztázni, amit Jakub Krela használt ki, ezzel másodszor is előnybe kerültek a lila-fehérek. A somorjaiakat kissé megfogta a második bekapott gól, a 71. percben újabb gólt szerzett Németh Szilárd együttese, ezúttal Tóth Gábor talált a kapuba, egy remek kiugratás után mattolta Valach kapust.

A kegyelemdöfést a csereként beálló Bayemi adta meg. A 83. percben egy rossz somorjai felszabadítás után a kameruni támadó elé került a játékszer, aki köszönte szépen, és Somorja kapujába bombázva beállította a 4-1-es végeredményt.

A KFC ezzel a kiütéses győzelemmel bekerült a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjébe. Jobban használta ki lehetőségeit és kegyetlenül megbüntette ellenfele védelmi megingásait.

,A második félidő első húsz percét leszámítva nem játszottunk jól. Sem hátul, sem elöl. Az ellenfélnek jobb és jobban összpontosító játékosai voltak. Szinte egész tavasszal arról beszélünk, hogy jobb csapat vagyunk, több helyzetet dolgozunk ki, de nincsenek olyan minőségű játékosaink, akik kihasználnák a lehetőségeket. Olyan helyzetekbe kerülünk, melyeket az alacsonyabb osztályban játszó játékosoknak is be kellene rúgni. Nincs más lehetőségünk, gyorsan a bajnoki meccsekre kell gondolnunk. Végre otthon, Somorján fogunk játszani. Nagyon fontos lesz a vasárnapi Bártfa elleni meccs.

- nyilatkozta mérkőzést követően a Somorja vezetőedzője Michal Kuruc.

Szlovák Kupa, 4. forduló:
FC STK 1914 Somorja - Komáromi FC 1-4 (0-1)
Gólszerzők:
Rymarenko (57., büntetőből) ill. Matić (37.), Krela (68.), Tóth (71.), Bayemi (83.)
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.