2023. július 28., 19:25

Szerb sztárcsapattól igazolt több millió eurót érő kapust a DAC

A szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) rajtja előtt egy komoly érkezőt jelentett be a DAC, miután több millió eurót érő hálóőrrel erősítették meg a kapusposztot.

Aleksandar Popovic
Fotó: dac1904.sk

A szerb élvonalban szereplő belgrádi Partizan együttesétől érkezik a DAC legújabb erősítése a 23 esztendős Aleksandar Popović, jelentette be a dunaszerdahelyi együttes hivatalos médiafelületén. A szerb sztárcsapattól érkező fiatal hálóőr nem mellesleg a liga legértékesebb játékosa lesz Nikola Krstović mellett a maga 2,2 millió eurós piaci értékével.

Popović hosszútávú, 2026 nyaráig szóló szerződést kötött a sárga-kékekkel.

Ebből az igazolásból is jól látható a klubvezetés komolyan gondolja a keret megerősítést, és idén is szeretnének a bajnoki címért harcban lenni a pozsonyi Slovannal. Az utóbbi időben sok kritika érte a DAC elsőszámú hálóőrét Samuel Petrášt, több kapott gólt is az ő számlájára írtak, de végül a klubvezetés is belátta, egy minőségibb kapus lehet a megfelelő megoldás, és Popović személyében egy fiatal kiváló kapussal próbálják megerősíteni a kapusposztot.

A Dunaszerdahelyre való igazolásomat a pályafutásom megfelelő lépésének tartom, hiszen még mindig fiatal vagyok és szeretnék tovább fejlődni, amihez ideális környezetet biztosít ez a klub. Egy tökéletes munkarendszert találtam itt, ezért döntöttem úgy, hogy rábólintok a szlovák bajnokságból érkező ajánlatra.

Nagyon boldog vagyok, tetszik a DAC története, a működésének rendszere és a feltételek is, amelyek a klub edzéseire és a mérkőzéseire rendelkezésre állnak. Nem egészen ismeretlen környezetbe érkezem, két évvel ezelőtt pont a dunaszerdahelyi stadionban mutatkoztam be az európai kupaporondon. Akkor hárítottam egy büntetőt, nem kaptam gólt, és továbbjutáshoz segítettem az akkori csapatomat. Csodálatosak tehát az emlékek és bízom benne, hogy rengeteg hasonlót és meg szebbeket is átélek itt az elkövetkező években. Mindegyik edzésen teljes erőbedobással küzdök majd, mert szeretném mihamarabb kiharcolni a helyem a kezdőcsapatban, és teltház előtt védeni” – nyilatkozta a szerződése aláírását követően a DAC új hálóőre Aleksandar Popović.

A DAC új szerzeménye FK Sloboda csapatánál kezdte a pályafutását. 2015-től a belgrádi Partizan kötelékébe került, ahol az összes ifjúsági korosztályos kategóriát végigjárta, eljutva egészen a felnőttekig. 2017 és 2018 őszén is az akkor a második ligában szereplő FK Teleoptik Zemun gárdájánál védett kölcsönben. A szerb élvonalban a 2019/20-as szezon utolsó fordulójában mutatkozott be, a következő idényben már ő volt a Partizan első számú kapusa és további 21 találkozón szerepelt. Az azt követő két évadban összesen 45 bajnoki összecsapáson lépett pályára, így a szerb SuperLigában 67 találkozó áll a neve mellett. A Partizannal kétszer nyert Szerb Kupát (2018, 2019), számol be legújabb igazolásáról a DAC hivatalos honlapja.

A belgrádi Partizan együttesétől érkező hálóőr 2021 júliusában éppen a MOL Arénában a DAC ellen mutatkozott be a nemzetközi kupaporondon, az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörének visszavágóján. Popović azon a mérkőzésen büntetőt is hárított miután kivédte Andrija Balić tizenegyesét és a szerbek végül tovább is jutottak. A 23 esztendős szerb hálóőr az európai kupasorozatokban összesen 25 mérkőzésen védett, ezek közül 19-en a csoportkörben és a kieséses szakaszban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.